De cateva luni am facut un obicei din a sarbatori lunar ziua copiilor. Nimic fastuos, doar o prajitura facuta in casa, care are neaparat o lumanare pe care ei sa o poata sufla. Proaspatul nostru obicei este tare indragit de copii si ne ofera un prilej de a petrece mult timp impreuna: pregatind desertul si apoi bucurandu-ne de el. Luna trecuta, de „ziua” Nataliei, am pregatit impreuna cu ea aceasta prajitura-tort cu morcovi. Este foarte simplu de facut, cu ingrediente care sunt potrivite sezonului rece (adica nu trebuie sa cautati capsuni in decembrie) si in simplitatea sa rustica, este un desert atat de delicat si de minunat incat eu tot visez la el si sigur il refac in lunile acestea de iarna.

Inainte sa trec la reteta, vreau sa va atrag atentia asupra fetei de masa pe care o vedeti in aceste poze. Eu am primit-o cadou in prag de sarbatori de la Atelierul Zmeilor (ii gasiti aici) si este tesuta de mana.

Ingrediente

3 oua
200 ml ulei de floarea soarelui
50 gr zahar alb
100 gr zahar brun
esenta de vanilie

200 gr de faina
1 lingurita scortisoara
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat

200 gr morcovi

Crema:
250 gr mascarpone
80 gr zahar tos

Pregatiti in felul urmator: un vas in care sa bateti ouale, un vas in care amestecati faina cu scortisoara, praf de copt, sare si bicarbonat si un vas in care puneti morcovii dati pe razatoare.

Intr-un vas bateti bine ouale, apoi adaugati treptat uleiul, zaharul si vanilia.
Cand ati batut bine aceste ingrediente, goliti treptat in aluat amestecul de faina. Cand aveti un aluat frumos si omogen, scoateti mixerul si pregatiti o lingura de lemn. Puneti peste morcovii si amestecati usor cu o lingura de lemn.

Turnati aluatul intr-o tava tapetata cu hartie de copt si lasati in cuptorul incins pana cand un betigas infipt in mijloc iese uscat.

Dupa ce scoateti prajitura, lasati-o sa se raceasca si ungeti-o cu mascarpone mixat bine cu zahar. Optional puteti si decora, la noi Natalia adora aceste stelute si a vrut sa fac un mic „cer” din tortul ei.
Personal, am gasit prajitura mai buna dupa ce a stat cateva ore la rece.