IMG_7689

Prajitura cu crema de fructe de padure

A venit deja vara si eu mai aveam prin congelator, in cantitati foarte mici, cateva fructe de padure congelate de anul trecut. Mai exact, cateva merisoare si cateva afine. Asa ca, m-am gandit sa fac o prajitura simpla sa le folosesc.

Iata ce a iesit 🙂

Ingrediente

Pentru blat
6 oua
100 gr zahar
150ml ulei
300 gr faina
1 lingurita praf de copt
praf de sare

Sirop
50 ml apa amestecata cu o lingura de miere

Crema
200 ml smantana
200 gr fructe de padure (puteti folosi orice amestec aveti)

Glazura
100 gr ciocolata si 50 gr de unt

 

Pentru blat
Bateti albusurile spuma cu un praf de sare pana se intaresc.
Separat, bateti galbenusurile cu zaharul si apoi uleiul, adaugat treptat. Integrati apoi faina amestecata cu praf de copt.

Coaceti prajitura intr-o tava de aproximativ 20X30 sau o forma rotunda de aprox.24 cm diametru.

Cand s-a racit usor blatul, taiati-l in doua si insiropati-l cu apa in care ati dizolvat mierea.

Crema se pregateste foarte simplu: bateti bine smantana de frisca cu fructele, pana se intareste crema.

Ungeti crema pe prajitura, puneti peste blatul de sus si glazurati cu ciocolata topita cu unt. Lasati la rece minim o ora inainte de a taia prajitura.

 

IMG_7699