boema 2

 

Ingrediente 

Blatul
6 oua
6 linguri de zahar


2 linguri de cacao
6 linguri faina
1 plic praf de copt
1 pahar de nuci macinate

Sirop
70 gr zahar
200 ml apa
esenta de rom

Glazura
200 gr ciocolata amaruie
50 ml frisca lichida
(2-3 linguri lapte)

Crema
200 gr ciocolata amaruie
200 ml frisca lichida

  1. Puneti nucile la cuptor pentru 10-15 minute, pana se rumenesc usor, apoi macinatile grosier.
  2. Bateti albusurile spuma cu jumatatea din cantitatea de zahar pentru aluat.
  3. Bateti galbenusurile cu restul de zahar.
  4. Amestecati faina cu praful de copt si cacaoa.
  5. Amestecati usor, cu o lingura de lemn, albusurile cu galbenusurile si apoi cu faina.
  6. Adaugati si nucile si turnati intr-o tava si dati la cuptor pana cand prajitura s-a copt si in mijloc (testati cu o scobitoare); aprox. 200 grade, pentru cam 30 de minute.
  7. Scoateti prajitura si lasati sa se raceasca. Taiati-o patratele si departati usor patratelele intre ele.
  8. Preparati siropul, caramelizand zaharul intr-o craticioara, stingand cu apa rece si adaugand esenta de rom. Insiropati aluatul.
  9. Preparati apoi glazura, topind in bain-marie ciocolata amestecata cu frisca lichida. Turnati glazura pe fiecare patratel, impingand usor cu lingura sa curga glazura si pe margini.
  10. Preparati apoi crema, topind in bain-marie ciocolata cu frisca lichida. Lasati la rece cam o ora, scoateti din frigider si bateti bine cu mixerul.
    Puneti crema intr-un pos si puneti crema pe prajituri.

Reteta dupa care m-am inspirat o gasiti aici. Fata de acea versiune, eu am redus din cantitatea de zahar si am renuntat la frisca.


boema 1


1 Comment

elena · 21/10/2015 la 18:21

Arata minunat!
Avem un weekend lung,motiv de rasfat, asa ca o voi face.
Multumesc!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Challah – paine evreiasca pentru Anul Nou

De Craciun am neglijat un pic maiaua si in aceasta dimineata nu era inca revenita complet. In plus, ultima mea paine s-a mancat foarte repede si aveam nevoie rapid de o paine proaspata. Asa ca Citește mai mult…

Retete

Ciorba de legume, praz si ciuperci

Ingrediente 2-3 catei de usturoi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1/2 de telina mica aprox. 250 gr ciuperci 1 praz 2-3 linguri de bulion o lingurita de oregano 1 cana de paste marunte sare Citește mai mult…

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…