Am gatit aceasta reteta intr-o seara tarzie si nu am avut chef de pozat – si nici lumina buna :D. Dar dupa ce Dan a mancat cu pofta, m-a intrebat cand public reteta si m-a dojenit ca tocmai reteta asta m-am gasit eu sa o tin ascunsa. Asadar, la cateva zile distanta am gatit-o din nou, am pozat-o cum se cuvine si azi va spun si voua cum se face.
Ingrediente necesare:
2 linguri de ulei
1 conserva de ciuperci
1 ceapa
cativa catei de usturoi
cotlet de porc
100 gr vin alb
200 gr supa de pui
100 grame smantana
Intr-o tigaie caliti ceapa si usturoiul taiate marunt. Adaugati carnea de porc – o taiati in felii subtiri si apoi in cubulete. Caliti si carnea de porc usor, adaugati si ciupercile si dupa ce se aseaza un pic in tigaie, stingeti cu supa de pui. Adaugati si vinul si lasati sa fiarba. Dupa aproximativ 20 de minute adaugati smantana. Totusi va sfatuiesc sa adaugati inainte in smantana cateva linguri din sosul fierbinte in care fierbe carnea pentru a asigura sosul cremos. Eu am servit mancarea cu taitei lati.
chiar arata super!
Dan, iti multumim ca ne-ai ajutat sa aflam reteta!
Numai bine!
@Ana – multumesc 🙂
@Lavinia – o sa ii transmit :)))
Buna ideea ta cu antricotul de porc, eu faceam reteta asta cu pui, adaugam si putin suc de rosii pt culoare dar acum am doar porc in congelator, asa ca o voi adapta dupa reteta ta. Mai trebuie spus ca daca se foloseste smantana dulce, sosul iese mai fin si nu exista riscul sa se branzeasca, bune sunt amandoua, oricum 🙂
@Mada – am sa incerc si eu smantana dulce in sosuri 🙂 mersi de sfat! 😉
foarte-foarte buna reteta:) azi am facut-o si eu ,a iesit delicoasa!!!
[…] 7 Porc in sos cremos de vin […]