0
4 In Retete

Porc cu ghimbir si usturoi

Pranzul de azi este o farfurie plina de culoare si de arome! Si poate nu pare, dar se pregateste foarte rapid si costurile sunt reduse!  

Ingrediente

Aprox 300 gr de orez 

O mana de ardei taiati fasii 

1 ceapa

Aprox 450 gr carne tocata de porc 

3 catei de usturoi 

1 bucatica de ghimbir 

1 lingura de sos de soia 

1 castravete Fabio & ulei de masline, putin otet de mere, sare, piper si susan

1 morcov 

Putin patrunjel proaspat 

Pregatiti orezul dupa cum obisnuiti. Eu am folosit orez jasmin aici, pentru ca este mai aromat, dar merg si alte soiuri de orez. 

Intr-o tigaie, caliti ardeii in putin ulei. Cand s-au gatit, scoateti ardeii din tigaie si in uleiul ramas caliti o ceapa si carnea tocata. Condimentati carnea cu piper. 

Cand carnea e gatita, adaugati o lingura de sos de soia, usturoiul si ghimbirul dat pe razatoarea fina. Mai tineti putin pe foc, potriviti la gust cu sare si gata!  

Castravetele il dati pe mandolina, il condimentati cu sare, piper, ulei de masline si otet de mere si mai puneti si o lingura de seminte de susan. 

Morcovii ii taiati fasiute. 

Serviti in farfurii cu cate putin din toate. Se complimenteaza incredibil de bine! 

Pofta buna si spuneti-mi in comentarii cum vi se pare ideea si mai ales daca o s-o incercati si voi 🥰 

Sursa de inspiratie pentru aceasta reteta

You Might Also Like

4 Comments

  • Reply
    Dana
    30/09/2019 at 18:13

    Omg, ce chestie faina! Simplu, colorat, gustos! Multuuu! 🤗🤗🤗

    • Reply
      Ama Nicolae
      01/10/2019 at 15:35

      Cu drag! Si mie asa mi s-a parut: simpla, colorata si foarte gustoasa! 🙂

  • Reply
    Violeta
    30/09/2019 at 20:00

    eu o s-o incerc sigur, pare foarte misto! mersi de reteta 🙂

    • Reply
      Ama Nicolae
      01/10/2019 at 15:36

      Cu drag! Ma bucur ca iti place 🙂

    Leave a Reply