De cate ori nu vi s-a intamplat sa faceti un pic mai mult pireu si sa fiti nevoiti sa il aruncati?

Ei bine, pentru ca e pacat de el, va sugerez ca data viitoare cand se mai intampla asta sa faceti aceste mici placintele traditional irlandeze. Aceste painici sunt foarte raspandite in bucataria irlandeza si se pot face intr-o varietate destul de mare de moduri si va prezint doar una dintre ele.


Ingrediente

200 grame de pireu
230 grame de faina
1/2 lingurita de praf de copt
50 de grame de unt
un praf de sare
o mana de patrunjel
smantana

Amestecati faina cu praful de copt si adaugati untul, pireul si patrunjelul tocat marunt.

Framantati si daca mai e necesar mai adaugati smantana pentru a obtine un aluat moale.

Rasturnati aluatul pe o suprafata pudrata cu putina faina, intindeti-l la o grosime de cam un deget si decupati-l sau taiati-l in diferite forme.

Coaceti-l la cuptorul incins in prealabil pana se rumenesc.

Se servesc calde.