Piure de conopida cu rozmarin, cimbru si usturoi

Am auzit de multa vreme de piureul de conopida si tare rau imi pare ca am amanat asa de mult inainte sa il fac!
Am vazut ca circula numeroase retete online, dar eu am ales sa fac o varianta foarte simpla, care pastreaza perfect gustul conopidei si doar cateva ierburi aromatice ii dau un plus de savoare.



Ingrediente
1 capatana de conopida
3 catei de usturoi
1 crenguta de rozmarin
2 crengute de cimbru
100 gr de smantana
sare si piper dupa gust
optional: ulei de masline pentru servit

Curatati, desfaceti in buchetele si spalati conopida.
Sfatul meu este sa fierbeti conopida la aburi pentru ca daca o fierbeti direct in apa riscati sa absoarba prea multa apa si sa nu mai obtineti textura dorita.

In timp ce conopida se gateste, rumeniti usor intr-o tigaie usturoiul impreuna cu rozmarinul si cimbrul, doar cat sa lase din aroma.
Puneti conopida intr-un vas, adaugati ierburile aromatice si usturoiul si smantana. Bateti cu mixerul pana aveti consistenta dorita.





Puneti conopida intr-un vas, adaugati ierburile aromatice si usturoiul si smantana. Bateti cu mixerul pana aveti consistenta dorita.

 

 

Inlocuieste cu succes clasicul piure de cartofi si se asorteaza perfect atat cu fripturile, cat si cu mesele vegetariene.