0
1 In Uncategorized

Pesto cu parmezan si caju

IMG_0978

Acum ceva timp mi-a facut mama cadou doua plantute de busuioc in doua ghivece, de tinut in casa, pe pervaz. Am fost sceptica in legatura cu ele pentru ca nu par capabila sa am grija de plante, dar de data asta mi-am depasit asteptarile – in curand m-am pomenit cu doua tufe bogate de busuioc.

Si cum, oricat m-as chinui, nu pot gati doar cu busuioc, am decis sa fac un sos pesto sa folosesc mai mult deodata. Am decis sa adaug si cateva nuci caju (secretul fericirii – au o concentratie mare de niacina si au efectul unei pastile de Prozac 🙂 ) si putin parmezan. Iata rezultatul.

IMG_0970

Ingrediente

o mana generoasa de frunze de busuioc
o legatura de patrunjel
un pumn de nuci caju
un cubulet de parmezan
cativa catei de usturoi
piper
ulei de masline

IMG_0967

IMG_0976

Reteta este simpla – se pregatesc ingredientele si se dau printr-un robot. Eu folosesc unul vertical.

Se face o pasta groasa si omogena.

Eu am servit sosul pesto pe tot ce am apucat – pe fripturi, dar si pe oua ochiuri.

IMG_0972


You Might Also Like

1 Comment

  • Reply
    Christine knapkins_com
    10/12/2011 at 01:27

    Hey Ama, your Pesto is a Recipe Guessing Game on Knapkins. Think your friends can win?
    http://www.knapkins.com/guess_games/1043?source=blog

    Show your foodie love and vote here
    http://www.knapkins.com/duel?dish=9332

  • Lasă un răspuns la Christine knapkins_com Cancel Reply