Reteta aceasta am gasit-o in una din cartile Marthei Stewart si am tot plimbat-o dintr-o agenda in alta, fara sa reusesc sa o si pregatesc. Dar, acum ca in sfarsit am reusit, tare mult regret timpul pierdut. Pateul acesta este simplu de facut, usor si foarte gustos. Este o placere sa incepi ziua cu un astfel de mic dejun (se potriveste de minune cu painea prajita), dar este o alternativa grozava si pentru un sandwich putin mai altfel in pachetel sau pentru un aperitiv.

Ingrediente 
3 oua fierte tari
2 maini de fasole verde
1 lingura de unt
1 ceapa
1/2 ceasca de nuci
1/2 lingura de sos de soia
2 linguri de maioneza
1 lingura ulei de masline
sare si piper

Fierbeti ouale si fasolea in doua vase separate, pana ouale sunt tari si fasolea s-a inmuiat. Lasati-le sa se raceasca cat sa puteti umbla cu ele si curatati ouale de coaja.
Topiti untul intr-o tigaie si caliti in el ceapa, pana devine sticloasa.
Puneti toate ingredientele in robotul de bucatarie si amestecati bine, pana aveti o pasta fina si numai buna de uns pe paine.
Serviti pateul la temperatura camerei cu paine.