012 

Pentru mine este mereu o provocare sa gasesc ceva nou de facut pentru micul dejun.

De cand Natalia mananca doar cu noi, adica de la noi din farfurie si doar ce vede ca mancam noi (si nu e cale sa o pacalesti!), am devenit foarte atenti la ce mancam si noi. Nu mai e nevoie sa va spun ca mezelurile au disparut complet din casa, dar la fel si tot soiul de creme de branza din comert, creme care ma mai scapau uneori din necaz.

De aceea descoperirea acestei retete – atat de simpla, o sa vedeti! – mi-a adus multa bucurie!

Ingrediente 
1 avocado frumos copt
1/2 ceapa rosie
patrunjel verde
sucul de la 1/2 de lime
putina sare dupa gust – optional

Am pus in blender avocado, ceapa si patrunjelul si le-am facut pasta. Apoi am turnat peste zeama de lime – esentiala pentru impiedicarea oxidarii – am mai invartit de o data, de doua ori si gata!

Pateul astfel obtinut poate fi intins pe paine, dar si folosit pe post de dip si servit cu tortilla chips sau – varianta mai sanatoasa – cu legume: ardei, castraveti, morcovi taiati fasii.

Pofta buna!

008