De cand ma stiu am iubit batoanele din comert cu susan. Nu le stiam originea si nu mi-a trecut prin cap sa le pregatesc chiar eu, pana nu am dat intamplator de reteta aceasta.
Simplu si rapid de facut, singurul pacat al acestui desert e ca pur si simplu nu te poti opri din rontait! 🙂

pasteli-1-1

Ingrediente

1 cana de seminte de susan
1/2 cana de miere
1/2 cana de zahar
1 lingurita suc de lamaie
*optional puteti adauga bucati de fistic, alune, fructe uscate etc

 

pasteli-1-2-632x591

Rumeniti usor susanul intr-o tigaie, pana devine auriu. Luati-l de pe foc si puneti-l deoparte.

In alta tigaie, topiti zaharul cu mierea si sucul de lamaie. Cand zaharul s-a dizolvat complet, turnati in amestec semintele de susan (si nucile, semintele sau fructele uscate).
Amestecati bine, bine si intindeti amestecul pe o tava tapetata de hartie de copt. Trebuie sa va miscati destul de repede in aceasta etapa.
Lasati sa se raceasca si apoi taiati sau spargeti (in functie de preferinte si de grosime).

pasteli