Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus in cuptor, cand in sfarsit raceala a inceput sa cedeze si sa imi revina simturile, am decis sa ma rasfat cu ceva bun. Am pus pe foc fasole cu cateva mirodenii (va spun mai jos ce si cum), iar spre final am scos vreo 2 polonice si am facut pasta din reteta de mai jos. Restul de fasole a ramas in oala pentru o iahnie cu sunca de casa.




Mai vreau sa va spun doua cuvinte despre reteta aceasta. Este una foarte simpla. Dar tocmai simplitatea ei sta dovada ca ceea ce conteaza este calitatea ingredientelor. O mancare simpla care – cu cateva mici detalii – devine un adevarat festin. Fasolea untoasa, oregano aromat, rosii delicioase si uleiul de masline de care m-am indragostit, toate le gasiti intr-un magazin care aduna in el toate delicatesele Greciei – mediteranea.ro





Ingrediente
1 cana de fasole plata – de aici
2-3 crengute de cimbru
1 frunza de dafin

2 catei de usturoi
1 lingurita zeama de lamaie
sare si piper dupa gust
ulei de masline – eu vi-l recomand cu caldura pe acesta de aici
oregano – de aici
rosii uscate la soare – de aici 

Puneti fasolea la fiert impreuna cu cimbrul si dafinul. Cand s-a inmuiat, scoateti crengutele de cimbru si dafinul si pasati bine fasolea impreuna cu usturoiul, zeama de lamaie, sare, piper si 2-3 linguri de ulei de masline.
Cand obtineti o pasta cremoasa si fina, asezati-o intr-un bol, presarati peste oregano, stropiti cu ulei de masline si adaugati cateva rosii uscate.

Eu am servit cu paine buna cu maia.

 

 


2 Comments

Monica · 19/10/2017 la 12:28

Se tine la inmuiat fasolea inainte?

    Ama Nicolae · 20/10/2017 la 19:19

    Nu, eu nu o pun la inmuiat 😉

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…