Aceasta paine este probabil una dintre cele mai pufoase paini pe care le-am copt. Ba nu, cea mai pufoasa! Cu coaja delicata ca de cozonac, densa si satioasa, painea japoneza cu lapte a urcat, de la prima incercare, in topul nostru de preferinte! 🙂
Ingrediente 
Pentru tangzhong 
40 gr faina
240 ml lapte
* amestecati cele doua ingrediente intr-o craticioara, pe foc mic, pana se ingroasa compozitia, fara a ajunge insa la punctul de fierbere.
*puneti deoparte compozitia sa se raceasca
Drojdia:
120 ml lapte caldut
1/2 cubulet de drojdie proaspata (sau drojdie la plic)
3 linguri de zahar
* amestecati ingredientele si lasati drojdia sa se activeze
Aluatul:
350 gr faina
1 lingurita sare
1 lingura lapte praf
Cand tangzhoung-ul s-a racit, masurati 120 de grame din compozitie (va fi cam jumatate – puneti la frigider cealalta jumatate pentru ca o veti folosi la urmatoarea paine – si garantat veti vrea sa repetati reteta!), in care mai amestecati un ou si amestecati apoi totul cu drojdia activata.
Turnati combinatia de mai sus peste faina si incepeti incet framantarea.
Adaugati in luat si 2 linguri de unt moale.
Daca aluatul ramane lipicios dupa ce l-ati framantat cateva minute, mai adaugati cate putina faina, dar nu depasiti 30 de gr.
Lasati aluatul l-a crescut, intr-un vas acoperit, pentru aproximativ o ora.
Intindeti aluatul pe o suprafata cu faina si impartiti-l in 4 parti egale. Fiecare parte o intindeti usor cu mana, pana ajunge la grosimea unui deget (Atentie! Nu fortati aluatul sa se rupa, intindeti incet si cu rabdare) si placinta astfel obtinuta o rulati ca pe un melcisor si o asezati in tava, cu spirala in lateral.
Puteti folosi pentru copt o tava rotunda sau una dreptunghiulara.
Dupa ce ati asezat painea in tava, acoperiti-o si mai lasati-o la crescut minim 40 de minute pana la o ora.
Intre timp incingeti cuptorul.
Inainte de a baga painea la cuptor, ungeti-o cu un ou batut. 
Painea va sta la cuptor cam 25 de minute, la foc mare.