0
14 In Uncategorized

Paine cu usturoi

IMG_7194

Am zis ca in weekend coacem paine, dar saptamana asta nu am apucat sa si postez in weekend.

De la inceputul anului am inceput sa coc painea mai ales in casa (una dintre rezolutiile mele), iar aceasta paine mi s-a parut absolut minunata. Recunosc ca sunt un fan al usturoiului, dar cred ca painea asta poate cuceri pe oricine. Merge grozav cu ciorbe, in sandwich si sa nu va spun ce aroma a avut prajita langa niste oua ochiuri.

Ingrediente

1 capatana de usturoi
350 ml lapte
450 g faina
1 lingurita sare
1 pachet de drojdie
1 ou bătut
1 lingurita miere
2 linguri de ulei
sare grunjoasă

IMG_7195

Intr-un vas incalziti laptele pana da in clocot si adaugati usturoiul dat pe razatoarea fina (ca pentru mujdei). Lasati laptele sa se raceasca pana ramane doar caldut (adaugat fierbinte va omori drojdia).
Atunci adaugati in lapte oul batut, mierea si uleiul.

Intr-un bol amestecati ingredientele uscate, faceti o gaura in mijloc si adaugati drojdia. Turnati peste ele cate putin lapte si framantati aluatul.

Lasati aluatul la crescut in loc caldut, ferit de curenti timp de o ora.

Apoi mai framantati putin si dati forma dorita. Puteti sa faceti chifle (la mine asta era planul initial) sau sa faceti o paine normala.
In ambele cazuri, dupa ce ati dat forma, mai lasati la crescut 20-30 de minute si apoi dati la cuptor pana se coace – timpul depinde de forma painii. Cel mai bine este sa va orientati daca, batute pe fund, suna a gol.

You Might Also Like

14 Comments

  • Reply
    Ramona Alina
    16/01/2012 at 22:35

    Tentantã, pupici:)

  • Reply
    Bogdan
    17/01/2012 at 00:56

    Vreau sa fac reteta dar am nevoie de o mica lamurire! Un pachet de drojdie din acela mic, de 25 gr? Multumesc!

  • Reply
    dana
    17/01/2012 at 08:14

    Reteta e numai buna…de facut. Sunt fana painii de casa si vad ca si tu.Spor in ceea ce faci!

  • Reply
    irinaririna
    17/01/2012 at 11:50

    Super painea… Si eu sunt interesata de fel si fel de retete de paine. Ama nu am primit nici un mail cu provocarea secreta! 🙁

  • Reply
    ama
    17/01/2012 at 20:45

    Bogdan – da 🙂 oricum, indiferent de ce drojdie alegi, scrie pe ambalaj de cat e nevoie ptr gramajul de faina.

    @Dana – Multumesc! Si tie asemenea 🙂

    @Irina – ai trimis mail de inscriere si ptr luna ianuarie?

  • Reply
    irinaririna
    18/01/2012 at 12:58

    Ama din cate imi amintesc am trimis mail cu fotografia provocarii secrete din decembrie si am specificat ca sa ma inscrii. Daca trebuia alt mail separat asta e… Luna viitoare!

  • Reply
    Miky
    18/01/2012 at 15:13

    Sunt fana painii de casa

  • Reply
    Daniela
    18/01/2012 at 17:49

    Interesanta combinatie:)

  • Reply
    ama
    18/01/2012 at 19:27

    Offf Irina imi pun cenusa in cap! 🙁 Acum am verificat mailul tau si am vazut. Nu e obligatoriu sa trimiti un mail special, dar e mai sigur 😀 de ex acum. eu de cele mai multe ori sunt online de pe un laptop cu ecran mic si tu ai scris de participare in PS. si eu nu am mai dat scroll down si nu am vazut inscrierea :(( imi pare rau! te inscriu ptr februarie? 😉

  • Reply
    ama
    18/01/2012 at 19:27

    Miky – si eu 🙂

    Daniela – sa o incerci 😉

  • Reply
    irinaririna
    18/01/2012 at 21:01

    DA 🙂 Astept cu interes provocarea secreta!

  • Reply
    catkitchen
    19/01/2012 at 08:24

    Painica asta trebuie neaparat sa o incerc , ador aroma usturoiului !!!

  • Reply
    Carmen
    31/01/2012 at 12:38

    cum sunt innebunita dupa usturoi, incerc sa-l strecor prin mai toate felurile de mancare. bineinteles ca am incercat si cu painea, insa dupa o alta reteta.
    multumesc pentru sugestie ! acum o voi incerca si pe cea prezentata de tine !

  • Reply
    Ovi
    03/02/2012 at 10:25

    Mancare de baza, usor de prepara! Pofta buna!

  • Lasă un răspuns la Ramona Alina Cancel Reply