Paine cu banane si unt de arahide

 

Painea aceasta cu banane am facut-o doar pentru ca a insistat Natalia. Ei tare mult ii place sa gateasca si sa rasfoiasca prin cartile de bucate cu poze. Imi cere sa verific ingredientele si daca le avem, nu mai scap de ea pana cand nu facem ceva. In aceasta dimineata, a gasit o reteta relativ complicata, o rulada cu dulceata, dar eu eram racita si abia stateam pe picioare, deci numai de rulade nu imi ardea! 🙂 Asa ca am reusit sa ii deturnez atentia spre o paine cu banane, promitand ca va avea si ciocolata. Si a iesit aceasta minunatie de paine pufoasa, probabil cea mai buna paine cu banane facuta pana acum: si am facut multe. In poza e taiata cand este inca fierbinte, deci nu este deloc lipicioasa, ci foarte moale si pufoasa.



Ingrediente

260 gr de faina
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
1 lingurita sare

100 gr zahar

150 gr unt de arahide (eu vi-l recomand pe acesta)
60 gr ulei
180 gr lapte
2 oua
3 banane

50 gr ciocolata

putina esenta de vanilie

 




Se porneste cuptorul si se tapeteaza cu hartie de copt o forma de chec.
Intr-un vas, se amesteca faina cu praful de copt, bicarbonatul si sarea. Pregatiti pe masa si celelalte ingrediente masurate, iar bananele decojite si pasate cu furculita.

Intr-un al doilea vas, bateti ouale cu mixerul pana cand aveti o spuma deschisa la culoare. Adaugati zaharul, apoi uleiul. Urmeaza sa adaugati, alternativ, laptele si amestecul de faina. Daca pana la acest punct e esential sa mixati cat mai bine compozitia, de acum amestecati minimul necesar (pentru a ajuta praful de copt). Cand ati terminat faina, scoateti mixerul si amestecati usor, cu o lingura de lemn, aluatul cu untul de arahide, apoi cu bananele si ciocolata.
Turnati in forma pregatita si lasati la cuptor, la foc mic, pentru aproximativ o ora sau pana cand scobitoarea infipta in mijloc iese curata.