rulada cu sunca

Daca aveti nevoie de aperitive rapide, iata doua solutii care merg grozav impreuna. In plus, aceasi maioneza se foloseste pentru ambele preparate.

Rulouri cu sunca

Se taie castravetele pe lung, se scot semintele cu o lingurita si apoi se taie fasii. Se taie fasii si de ardei si de cascaval (taiati un numar egal de fasii, in functie de cate rulouri de sunca vreti sa faceti).


Feliile de sunca se ung cu crema de branza (eu am folosit almette) si se pune in fiecare cate o fasie de cascaval, una de castravete verde si una de ardei rosu, apoi se ruleaza.

Se face o maioneza din galbenus+ mustar+ un pic de usturoi, sare, piper si la sfarsit se subtiaza dupa gust si daca se doreste, cu putina smantana.
Se aseaza rulourile pe pat de maioneza.

oua umplute
Oua umplute 
Se fierb ouale, se taie si galbenusurile fierte se freaca cu un pateu mic. Se adauga un pic de maioneza sa obtinem o pasta mai fina, apoi adaugam un pic de ardei rosu si patrunjel verde tocat marunt, sare si piper dupa gust.
*Alternativa mai sanatoasa (sa nu folosesti pateu de magazin): ficat de pui/ curcan prajit in unt si blenduit cu restul ingredientelor
Compozitia la oua se da in blender, iar la final pui ardei si patrunjel, dar amesteci cu lingura sa se vada frumos in compozitie. Se pun pe pat de maioneza si puteti adauga salata taiata fasii.

Se decoreaza dupa chef si imaginatie! 🙂