oua-umplute-cu-bacon-si-ceapa-verde1-824x1024

 

Daca va plac ouale umplute dar vreti sa le pregatiti putin mai altfel, va propun aceasta reteta care necesita si o scurta perioada de coacere pentru o crusta crocanta deasupra.

Ingrediente
4 oua
4 felii de bacon
1 fir de ceapa verde
1 lingura de maioneza
1 lingurita mustar de Dijon
putin miez de paine

 

oua-umplute-cu-bacon-si-ceapa-verde-1024x635

 

Fierbeti ouale tari – puneti-le intr-un vas si acoperiti-le cu apa. Dati in clocot apa, luati-le de pe foc, acoperiti vasul si lasati-l un sfert de ora sa raceasca.
Apoi curatati ouale, taiati-le in jumatate si scoateti galbenusurile. Pastrati 2 galbenusuri.
Cele doua galbenusuri se amesteca cu baconul tocat marunt, ceapa verde, maioneza si mustarul.

Cu acest amestec umpleti albusurile.
Presarati peste putin miez de paine pe care il sfaramitati intre degete.
Dati la cuptor, la foc mare, pentru cateva minute, doar cat sa prinda culoare crusta de deasupra.
Sunt foarte gustoase si caldute, dar si reci, consumate a doua zi.

 

oua-umplute-cu-becon-si-ceapa-verde-1-745x1024

 

oua-umplute-cu-becon-si-ceapa-verde-2-683x1024