oua-umplute-cu-bacon-si-ceapa-verde1-824x1024

 

Daca va plac ouale umplute dar vreti sa le pregatiti putin mai altfel, va propun aceasta reteta care necesita si o scurta perioada de coacere pentru o crusta crocanta deasupra.

Ingrediente
4 oua
4 felii de bacon
1 fir de ceapa verde
1 lingura de maioneza
1 lingurita mustar de Dijon
putin miez de paine

 

oua-umplute-cu-bacon-si-ceapa-verde-1024x635

 

Fierbeti ouale tari – puneti-le intr-un vas si acoperiti-le cu apa. Dati in clocot apa, luati-le de pe foc, acoperiti vasul si lasati-l un sfert de ora sa raceasca.
Apoi curatati ouale, taiati-le in jumatate si scoateti galbenusurile. Pastrati 2 galbenusuri.
Cele doua galbenusuri se amesteca cu baconul tocat marunt, ceapa verde, maioneza si mustarul.

Cu acest amestec umpleti albusurile.
Presarati peste putin miez de paine pe care il sfaramitati intre degete.
Dati la cuptor, la foc mare, pentru cateva minute, doar cat sa prinda culoare crusta de deasupra.
Sunt foarte gustoase si caldute, dar si reci, consumate a doua zi.

 

oua-umplute-cu-becon-si-ceapa-verde-1-745x1024

 

oua-umplute-cu-becon-si-ceapa-verde-2-683x1024


2 Comments

Raluca@Santerra · 08/04/2015 la 13:57

In sfarsit o altfel de reteta de oua umplute! Abia astept sa o testez! 🙂 Sarbatori fericite, draga Ama, si multumesc pentru ca m-ai inspirat! 🙂

ama · 15/04/2015 la 03:28

Multumesc mult (cu intarziere), Raluca 🙂
Si eu mereu caut alternative la ouale umplute traditional si astea mi-au placut tare mult, mi s-au parut mai usoare, mai de primavara 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Challah – paine evreiasca pentru Anul Nou

De Craciun am neglijat un pic maiaua si in aceasta dimineata nu era inca revenita complet. In plus, ultima mea paine s-a mancat foarte repede si aveam nevoie rapid de o paine proaspata. Asa ca Citește mai mult…

Retete

Ciorba de legume, praz si ciuperci

Ingrediente 2-3 catei de usturoi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1/2 de telina mica aprox. 250 gr ciuperci 1 praz 2-3 linguri de bulion o lingurita de oregano 1 cana de paste marunte sare Citește mai mult…

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…