IMG_6103

Iata o reteta italiana (Uova in Purgatorio) care m-a cucerit complet!

IMG_6085

Daca deja va plac pastele cu sosuri italiene, presarate din plin cu parmezan, va propun sa uitati de paste si sa lasati doar niste oua sa se balaceasca intr-un sos foarte aromat.

IMG_6100

Ingrediente

putin ulei de masline
3 catei de usturoi
1 lingurita de fulgi de ardei
1 conserva de rosii bucati
100 grame de masline
patrunjel verde
oua
Basky de la Lactitalia (se pune dupa gust si preferinte! 🙂 )

IMG_6074

Intr-o tigaie caliti in putin ulei de masline usturoiul.

IMG_6075

Adaugati conserva de tomate si fulgii de ardei si lasati sa dea in clocot.

IMG_6079

Intre timp tocati maslinele in bucati maricele si patrunjelul si adaugati la sos.

IMG_6082

Intre timp incingeti cuptorul si pregatiti doua vase termorezistente. Puneti sosul in vase si adaugati peste el ouale.

IMG_6088

Dati la cuptor, iar cand ouale sunt aproape coapte presarati parmezan peste oua. Mai lasati pana se topeste parmezanul.

Traditional, ouale se servesc pe felii de paine prajita. Eu insa am servit direct din vase pentru a nu pierde nici un strop din sos! 🙂

IMG_6096