IMG_6848

Omleta Parmentier, desi foloseste ingrediente extrem de banale, este atat de gustoasa si de fina incat va recomand din start sa va apucati de ea in cantitati foarte mari pentru a ajunge la toata lumea! 🙂

IMG_6854

Ingrediente

600 gr cartofi
6 oua
7 linguri de unt
5 lg de lapte
sare si piper

Mai intai spalati bine cartofii cu o perie si apoi ii taiati rondele. Ii puneti intr-o tigaie si ii prajiti in unt pana devin aurii si crocanti.

IMG_6845

Intre timp bateti ouale cu lapte, sare si piper.

IMG_6844

Turnati ouale peste cartofi in tigaie si puteti alege daca le prajiti pur si simplu sau le amestecati. Eu am ales sa le amestec, luand din cand in cand tigaia de pe foc si folosindu-ma doar de caldura emanata de ea pentru a face omleta cat mai frageda si mai cremoasa.

IMG_6850

Se serveste cu frunze proaspete de salata.

IMG_6852