Am descoperit cu ceva timp in urma pe Le Blogue Piquant o idee de omleta care m-a cucerit inca dinainte de a o fi gustat. Si cu prima ocazie am pus-o in aplicare si recunosc si eu ca, in ceea ce priveste omletele, aceasta versiune probabil este omleta ajunsa la perfectiune! 🙂
Ingrediente
3 oua
un pic de lapte
sare, piper
ulei
1-2 linguri de malai
ceapa verde
caciotta/cheddar/cascaval (ce aveti in casa)
Mai intai se bat ouale cu lapte, sare si piper.
Apoi se presara malaiul peste ulei incins in tigaie si se lasa putin pana incepe sa rumeneasca.
Peste se toarna ouale si cand incep sa se inchege se adauga branza si ceapa verde.
Se mai tine pe foc pana incepe sa se topeasca branza…
se scoate din tigaie si se serveste impaturita.
Ma bucur ca ti-a placut! Nu-i asa ca e za best?
Mi-ai facut pofta de o portie 😀
Bun, foarte bun :D. Trebuie incercata musai si trebuie azi. M-a cucerit la prima vedere, abea astept sa vad cum ma cucereste la prima gustare :))
@Le Blog Piquant – the very best! :)) mi-am facut si eu pofta cu o portie! e un pic addictive omleta asta 😀
@Ralu sper sa iti placa si tie mult d etot! 🙂
superrrrr!!! trebuie incercata clar !!
@Catkitchen neaparat;)
wow! Arata senzational! Ouale le pui intregi sau le bati inainte? Parca vad cateva zone de albus sau e cascavalul?
Kadia da, le bat si ce se vede e cascavalul topit 🙂
[…] 1 Omleta in crusta de malai […]
Am facut si eu aseara omleta..dar nu prea mi-a iesit…malaiul parca s-a cam ars si nu am putut sa-l asez uniform ca in poza…unde am gresit?
Eu pot doar sa ma dau cu parerea. E posibil ca ai tinut malaiul prea mult sau ai pus o cantitate prea mare de ou pentru tava ta. Si atunci, nu numai ca nu s-a facut bine omleta, dar pana s-a facut, s-a ars si malaiul de pe fund.