0
0 In Carti pentru copii

Oaspeti neasteptati – Shirley Barber

Azi va povestesc despre inca o carte de copii, perfecta pentru iarna (dar nu are ca tema Craciunul). Cartea aceasta m-a cucerit, astept cu nerabdare ora de culcare sa o citesc impreuna cu copiii si sa povestim despre detaliile desenelor minunate!

Cartea o gasiti pe Bebe Librarie –> aici

 

Martha si Tabitha, iepurasul si pisicuta care traiesc impreuna in casa din mar, fac pregatirile pentru iarna. Strang lemne pentru foc, fan pentru culcusuri calduroase si mancare. Dar iarna ce vine este grea si in curand casa lor este plina de alte vietati din padure, in cautare de adapost si mancare.

 

 

Pe mine m-au fascinat in primul rand desenele. Bogate, cu zeci de detalii, sunt o poveste in sine. Dupa ce citim textul de pe fiecare pagina, ne pierdem in studiul picturilor. Ne plac in mod deosebit cele din casuta din mar si imaginea de mai jos, cand locuitorii padurii se strang impreuna pentru a aduna bunatati pentru iarna. Analizam in detaliu picnicul bogat din padure si pe cei care participa la el.

 

Povestea este plina de magie si de mister. E o fereastra in viata din aceasta padure de basm, cu arici cu sortulet si pisicute in rochite, cu zane si spiridusi, cu caprioare delicate.
Dar povestea ofera si numeroase sfaturi bune si oportunitatea de a discuta cu copilul despre ele.
Din o alta poveste preferata a Nataliei, o legenda chinezeasca, noi am tot discutat despre cat de important este sa ai grija de casa, de plante si de animale, sa te pregatesti de iarna, pe scurt sa te gospodaresti. Tema revine din abundenta si aici, atat ca fir central al povestii, cat si in detaliile bogate din desene.
Apoi, o alta discutie este cea despre a ajuta pe cei in nevoie si despre recompensele pe care le vei primi dupa aceea. Si in poveste, recompensa vine primavara, cand toti protagonistii din poveste se plimba veseli prin padurea inverzita si inflorita.

Pentru noi este prima carte de aceasta autoare, dar am vazut ca este tradusa deja o colectie, pe care sper sa o avem integral. (vedeti colectia aici)

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply