0
9 In Uncategorized

Negresa cu menta

Mint Brownies

A sosit si a doua editie a provocarii Bucatarul Curajos si gazda ne este blogul Pasiune si Culoare cu reteta Brownie cu menta.

Noua ne-a placut foarte mult aceasta varianta de negresa si sigur o voi reface la vara cu multa menta proaspata.

Ingrediente

170 gr unt
150 gr ciocolata cu mininm 50% cacao
 2 oua
 200 gr zahar
1/2 lingurita esenta de menta
150 gr faina
1/2 lingurita praf de copt
Pentru sos
75 gr ciocolata
75 ml smantana lichida
1/2 lingurita extract de menta

Mint Brownies 

Se topeste untul cu ciocolata in bain-marie.
Intre timp se bat ouale cu zaharul si apoi se adauga esenta de menta. Dupa ce ciocolata topita s-a racit putin, se incorporeaza si la final se adauga faina amestecata in prelabil cu praful de copt.

Amestecul se toarna intr-o tava tapetata cu hartie de copt si se pune la cuptorul incins pentru 30-35 de minute. Secretul unui brownie delicios este sa fie usor umed in interior si sa formeze o crusta fina deasupra.

Scoateti prajitura din cuptor si pana se raceste pregatiti sosul de ciocolata. Tot in bain-marie topiti ciocolata cu frisca si condimentati cu extractul de menta.

Taiati prajitura in patratele sau in forma rotunda, acoperiti din belsug cu sos si presarati peste diverse fructe – eu am pus merisoare.

Pofta buna!  

You Might Also Like

9 Comments

  • Reply
    Disturbingly Delicious
    20/02/2013 at 09:39

    Ce frumoase sunt! Pupici

  • Reply
    Anonim
    20/02/2013 at 10:54

    Aceasta este reteta pt o portie? Cata prajitura iese? Multumesc! Maria

  • Reply
    ama
    21/02/2013 at 07:30

    Multumesc Diana 🙂

    Maria sa stii ca e foarte spornica. Eu am copt-o intr-o tava rotunda de 24 cm diametru si mi-au iesit cam 9-10 astfel de prajiturele rotunde + resturile dintre ele

  • Reply
    Anonim
    23/02/2013 at 05:08

    Fff bine arata prajitura, felicitari!! Am totusi o intrrbare, de unde ai cumparat esenta de menta??

  • Reply
    ama
    25/02/2013 at 06:43

    Esenta de menta se gaseste cam in orice magazin mare, la condimente de prajituri. A mea era de la Dr Oetker

  • Reply
    Anonim
    01/03/2013 at 16:46

    Arata ff bine ,cum reusim sa facem crusta si miezul usor umed, am mai facut si nu prea am reusit.multumesc anticipat.

  • Reply
    ama
    09/03/2013 at 13:49

    Dupa cum spuneam si in textul retetei, secretul e cuptorul incins si focul mare 🙂

  • Reply
    Anonim
    20/10/2013 at 18:39

    De mult am "ochit" reteta, in sfarsit am cumparat esenta de menta si am facut-o.
    On singur comentariu, am copt-o la 180 de grade, ~25 minute.
    Ca intotdeauna multumesc Ama!

  • Reply
    ama
    24/10/2013 at 04:22

    cu mult drag 🙂

  • Leave a Reply