mousse ciocolata

 

Cand am gasit aceasta zmeura frumoasa, am stiut una si buna: trebuie savurata alaturi de un mousse fin si cremos de ciocolata! Dar cu minime batai de cap 🙂 Si iata ce a iesit: un minunat mousse rapid cu ciocolata si zmeura!

 

IMG_5138s 

Ingrediente 

350 ml smantana dulce

250 gr ciocolata
400 gr mascarpone

Pregatiti vase pentru un bain-marie. Eu folosesc o craticioara in care incalzesc apa si in care pun un vas de sticla cu compozitia pe care doresc sa o topesc/gatesc.
In acest caz, topiti ciocolata cu aproximativ jumatate din cantitatea de smantana. Cand s-a topit si s-a omogenizat, scoateti vasul din apa si lasati sa se raceasca pana ajunge la temperatura camerei.
Atunci, bateti cu mixerul cealalalta jumatate din cantitatea de smantana cu toata cantitatea de mascarpone. Nu mixati prea mult pentru ca mascarpone se poate taia.

Puneti in vasul cu ciocolata cam un sfert din crema de mascarpone si mixati usor, astfel incat ciocolata sa devina mai pufoasa. Turnati apoi restul de mascarpone si amestecati usor cu o lingura de lemn, pana cand compozitia devine omogena.
Lasati la rece cateva ore inainte de servire.
mousse ciocolata 2