0
0 In Organizare/ Retete

Meniul saptamanii (luna mai)

Meniul saptamanii (luna mai)

Recunosc ca imi este deseori dificil sa ma gandesc ce sa mai gatesc. Si la voi e la fel?
Trebuie sa pregatesc 2-3 mese pe zi, pentru o familie de patru persoane si fiecare are gusturi diferite si trebuie sa acopar mai multe preferinte. In plus, incerc sa ma feresc de rutina sau de a gati aceleasi mancaruri si sa ofer cat mai multe tipuri de ingrediente pe parcursul unei zile si a unei saptamani.
In primul rand, incerc in fiecare zi a saptamanii sa gatesc cu un ingredient principal diferit. Apoi ma orientez dupa ce se gaseste in piata (pentru a gati de sezon) si in cele din urma, sa folosesc provizii din camara.
Unul dintre copii adora supele cu legume, iar celalalt nu le mananca. Atunci ma folosesc de un robot de bucatarie bun sa maruntesc bine legumele, astfel incat sa nu le poata ocoli din supe si ciorbe. De aceea, deseori la mine veti vedea legumele tocate astfel, extrem de marunt. Iar cand fac salata de cartofi fierti pe abur, trebuie sa fac musai si un pic de pireu cu mixerul pentru ca altfel nu le mananca. Dar tot e bine, pentru ca astfel pot strecura si cate putina conopida 🙂

In poza vedeti doar o parte a meniului si voi relua mai jos intreg meniul saptamanii:

Luni
Dimineata – sandwich cu unt si branza telemea si castraveti
Pranz – ciorba de fasole cu afumatura
Cina – Aripioare la cuptor cu cus cus cu legume (aici folosesc de obicei amestecuri de legume congelate – preferatele noastre fiind cele chinezesti)

 

Ciorba de fasole cu afumatura

 

Marti 
Dimineata – omleta cu cascaval, ardei rosii si avocado (se vede ca am avut putin mai mult timp aici)


Pranz – ciorba de fasole cu afumatura
Cina – Mamaliga cu aripioare picante
*Aripioarele picante le-am pregatit asa: am fiert apa cu chilli si usturoi  si cand s-a racit apa, am pus carnea la macerat in ea pentru 24 de ore. Seara am scos carnea de la macerat si am condimentat-o cu un amestec de sare, boia, piper si putin zahar brun (pentru caramelizare). Carnea este extrem de frageda si aromata.

Miercuri 
Dimineata – am pastrat un pic de mamaliga din cea fiarta pentru cina si am servit-o cu lapte cald cu miere si scortisoara.
Smoothie cu avocado si menta (reteta aici)


Pranz – supa de vitel (cu taitei)
Cina – friptura de porc cu mazare si usturoi (reteta aici)

Joi
Dimineata – cereale cu lapte (se simte ca deja intervine oboseala :))
Pranz – supa de vitel (cu taitei)
Cina – Papricas cu galuste si inimi de curcan + castraveti murati

Vineri 
Dimineata – cereale cu iaurt
Pranz – Supa de linte
Cina – Pizza

Sambata 

Micul dejun – omleta cu cascaval si salata de castraveti cu rosii
Pranz – paine cu pateu si rosii (zi de cumparaturi, pranzul este pe fuga)
Cina – friptura de pui cu salata de cartofi cu legume fierte pe aburi

Duminica 

Micul dejun – clatite cu afine si capsuni


Pranzul – Supa de naut
*Supa de naut (poza mai jos) am facut-o astfel: am calit bacon cu ceapa si cateva crengute de cimbru. Am stins cu apa si am adaugat 1/2 de cana de naut, 2 morcovi, 1 radacina de patrunjel si putina telina. Cand s-a fiert nautul, am pus si doua linguri de pasta de tomate si am mai lasat sa dea putin in clocot. La final am mai pus putin patrunjel verde peste.
Cina – Salata de quinoa cu merisoare, spanac si nuci si aripioare la cuptor

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply