Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! ­čÖé E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si au avut mare succes.
Este o reteta simpla, secetul sta in ingredientele de calitate. Va recomand cu drag produsele grecesti de la mediteranea.ro. Garantat nu gasiti altele mai bune! Dupa cum va povesteam, eu nici din Grecia nu am adus acasa asa ulei de masline bun ca cele de pe acest site. Adevarul este ca au surse bune si merita sa le incercati si voi.




Revenind la reteta, iata de ce aveti nevoie:

Ingrediente

250 ml lapte gras caldut
1 pliculet de drojdie
1 lingurita zahar
2 oua
500 gr de faina
1.5 lingurita sare

Umplutura:
150 gr rosii uscate la soare (eu vi le recomand pe acestea)
50 gr masline (de aici)
200 gr mozzarella
busuioc proaspat

100 gr unt
3 catei de usturoi dati pe razatoarea fina sau zdrobiti
putina zeama de lamaie

Amestecati laptele caldut cu zaharul si drojdia. Lasati 5-10 minute sa se trezeasca drojdia.

Adaugati ouale, apoi incorporati treptat faina.

Cand s-a format aluatul (si nu se mai lipeste de vas si de maini), scoateti aluatul pe o suprafata pudrata cu faina si framantati-l 5-10 minute, pana aveti un aluat elastic.


Puneti-l inapoi in vas, acoperiti-l si lasati-l la crescut 1-2 ore.




Intre timp, pregatiti o tava si tapetati-o cu hartie de copt.
Cand aluatul a crescut, scoateti-l din nou pe o suprafata infainata, framantati-l usor si intindeti-l. Presarati peste aluat rosiile si maslinele maruntite, mozzarella data pe razatoare si frunzele de busuioc.
Rulati cu grija si taiati in melcisori de 3-5 cm grosime.

Asezati melcisorii in tava, ii acoperiti si ii mai lasati la crescut 30 de minut. In acest timp incingeti cuptorul.

Ii tineti la copt 20-25 de minute. Cand sunt aproape gata, topiti untul si adaugati in el usturoiul si putina zeama de lamaie. Ungeti cu acest amestec melcisorii, de indata ce ii scoateti din cuptor.

Melcisorii sunt grozavi calzi, dar aluatul este deosebit de pufos si cand se racesc. Se potrivesc perfect si in pachetel!

Inspiratie pentru reteta


Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Cite╚Öte mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Cite╚Öte mai mult…

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Cite╚Öte mai mult…