Mancare de cartofi cu naut si curry

Mancarea aceasta e un fel de doua feluri… :))

Sa va explic.

Asa cum ati putut vedea pe Facebook, pe lista zilei, aveam in plan un curry cu naut. Bun. Imi si scrie o cititoare si imi da cateva sfaturi pentru un curry veritabil, asa cum face soacra ei in India (multumesc de sfaturi!!!)

Doar ca ma trezesc eu in timp ce caleam deja ceapa ca nu am pasta de tomate in casa. Asa ca am avut un mic de moment de panica si am fost nevoita sa improvizez. Si asa a iesit un fel de curry indian cu influente de paprikas unguresc.

Dar doar nu o sa ne incurcam acum in titulaturi: mancarea a iesit delicioasa si s-au lins farfuriile.

 

Hai sa va spun cum am pregatit-o.

Ingrediente

1 ceapa

3 catei de usturoi

cam 3 cm de radacina de ghimbir

2 lingurite de curry

8 cartofi

1 ceasca de naut uscat sau o conserva de naut (ca aceasta)

1 – 2 carnati unguresti, picanti, cu boia

patrunjel verde sau leustean

 ***In timpul zilei am fiert nautul si l-am lasat la rece.

Intr-o tigaie am pus putin ulei de masline si am calit usor ceapa (cat sa devina sticloasa). Am razalit usturoiul si ghimbirul, am amestecat si am mai lasat putin pe foc, ca sa se intensifice aroma.

Am adaugat 2 lingurite de pudra de curry (eu am folosit-o pe aceasta) si am mai invartit putin pe foc.

Au urmat cartofii taiati cubulete. I-am amestecat cu ceapa & curry si am stins cu apa, cat sa se acopere. Am adaugat apoi si carnatii taiati felii.

 

Am lasat sa fiarba pana cand s-au inmuiat cartofii. Am adaugat nautul si am mai lasat sa dea o data in clocot.

La final am adaugat verdeata.

 

*sare puneti dupa gust, in functie de cat de sarati sunt si carnatii. La noi a fost nevoie de foarte putina.

*serviti cu muraturi 🙂