De foarte multa vreme eram intrigata de celebrul mac & cheese din filmele americane. Ce era atat de special de toata lumea poftea la mancarea asta? Curiozitatea m-a facut sa incerc si eu reteta traditionala de macaroane cu branza americane si am pozat-o pentru voi pas cu pas.
Sa incepem dar cu inceputul.

Ingrediente

1 pahar de lapte
1 lingura de faina
sare si piper
120 de grame de branza cheddar
macaroane

Fierbeti macaroanele si incepeti pregatirea sosului.

Puneti intr-o cratita jumatate din lapte cu faina.

Adaugati sarea si piperul si amestecati pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat adaugati restul de lapte si mai amestecati usor pana se incheaga.
Asteptati sa se ingroase sosul.

Dupa ce s-a ingrosat sosul adaugati Caciotta data pe razatoare si amestecati pana sosul se omogenizeaza.

Turnati peste sos macaroanele si amestecati bine. Apoi varsati macaroanele intr-o forma de cuptor si dati la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.