0
12 In Uncategorized

Macaroane cu branza in stil american


De foarte multa vreme eram intrigata de celebrul mac & cheese din filmele americane. Ce era atat de special de toata lumea poftea la mancarea asta? Curiozitatea m-a facut sa incerc si eu reteta traditionala de macaroane cu branza americane si am pozat-o pentru voi pas cu pas.


Sa incepem dar cu inceputul.

Ingrediente


1 pahar de lapte
1 lingura de faina
sare si piper
120 de grame de branza cheddar
macaroane

Fierbeti macaroanele si incepeti pregatirea sosului.

Puneti intr-o cratita jumatate din lapte cu faina.


Adaugati sarea si piperul si amestecati pana se ingroasa. Cand s-a ingrosat adaugati restul de lapte si mai amestecati usor pana se incheaga.

Asteptati sa se ingroase sosul.


Dupa ce s-a ingrosat sosul adaugati Caciotta data pe razatoare si amestecati pana sosul se omogenizeaza.


Turnati peste sos macaroanele si amestecati bine. Apoi varsati macaroanele intr-o forma de cuptor si dati la cuptor pentru 10-15 minute sau pana cand se rumeneste deasupra.






You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    Ina
    17/05/2010 at 18:32

    Yuh, mi-ai fgacut o pofta azi cand ai scris pe fb si am facut si eu varianta vegana din cartea veganyumyum. bestiala! f fain ti-au reusit! Pup!!!!

  • Reply
    DiAnais
    17/05/2010 at 20:48

    Mmm, ce bine arata! Eu credeam ca-s dulci mac and cheese astea! :))
    Caciotta e in loc de cascaval? La noi nu se gaseste Lactitalia ta. 🙁

  • Reply
    ama
    18/05/2010 at 04:52

    @Ina – asta e rau ca ne invartim in lumea asta cu mancare! ne apuca poftele :))

    @DiAnais – Cred ca poti si cu cascaval, numai ca are o textura mult mai densa decat caciotta. mai poti incerca si cu branza cheddar.

  • Reply
    Danutza
    18/05/2010 at 10:21

    Wow, am si eu pahare cu "I love cat"… le adoor! 🙂

  • Reply
    Mada
    18/05/2010 at 11:55

    Nu mi se pare ca au fost tare inspirati americanii cu reteta asta, adica niste macaroane in sos cu faina, fainoase plus faina, nu ma mira ca sunt supraponderalii planetei, sosurile albe ale italienilor sunt infinit mai gustoase, parerea mea.

  • Reply
    ama
    20/05/2010 at 09:26

    @Danutza – eu am si varianta cu catei! mi-au placut tare tare mult si le-am luat 😀

    @ Mada – eu cred ca fiecare bucatarie are punctele sale slabe. Americanii nu sunt obezi din cauza acestei retete, ci a faptului ca aleg in mare parte doar mancare semi-preparata. de exemplu, nu pregatesc macaroanele astfel, ci le iau gata congelate, doar sa le bage in cuptorul cu microunde. Eu una cred in moderatie 🙂

  • Reply
    DiAnais
    05/06/2010 at 13:30

    E-n cuptor. cu Edam cheese si brie. 😀 de-abea astept!

  • Reply
    ama
    06/06/2010 at 08:18

    @DiAnais – cum a iesit? cum a iesit? 😀

  • Reply
    DiAnais
    06/06/2010 at 08:59

    A fost super! Pana si consortul (care zisese ca el nu mananca chestii americane cu branza frantuzeasca) a concluzionat ca e buna. 🙂 Tu ai pus cuptorul pe grill?

  • Reply
    ama
    07/06/2010 at 05:47

    @DiAnais – buna observatia consortului, la asta nu ma gandisem ;)))

    eu am un cuptor super simplu si ieftin, nu am functii pe el 🙂 deci eu am pus la cuptor normal 🙂

  • Reply
    liana
    09/11/2012 at 07:58

    N-am mai asteptat sa-mi "pice" blogul tau la provocarea secreta asa ca am facut acum rereta ta si ne-a placut, asa ca am pus-o pe blog! Multumesc de retata!

  • Reply
    ama
    09/11/2012 at 08:07

    Liana foarte faina si varianta ta 🙂

  • Leave a Reply