Sanda Marin, aceasta Julia Child a noastra. Am cartea ei de cativa ani, am rasfoit-o ocazional, dar mi-am propus sa gatesc cat mai multe retete din cartea ei (ma refer la aceasta). Imi place pentru simplitatea ingredientelor si utilizarea rationala a tuturor alimentelor. Luati exemplul acesta cu limba de porc. Nu stiu de voi, dar eu cred ca nu am mai gatit de ani de zile asa ceva (acum un an am facut o limba de vita la slow cooker). Si totusi, este o bucata de carne delicioasa si – pentru ca nu o cumpara mai nimeni – si foarte ieftina!



Ingrediente rasol
2 limbi de porc
3 litri de apa
2 cepe
3 morcovi
1 radacina de patrunjel
10 boabe de piper
2 foi de dafin
verdeata (patrunjel, leustean)
sare

Limba se spala bine si se lasa macar o ora in apa rece inainte de gatire. Se clateste si se pune la fiert in apa rece (3l) cu sare. Se spumeaza si se adauga cepele, morcovii, patrunjelul, dafinul, piperul si verdeata. Se lasa la fiert in jur de 2-3 ore (depinde de limba). Se scoate si se lasa putin la racit. Se curata de piele incepand de la varf si se taie feliute sau cubulete.
Apa in care a fiert se strecoara si o puteti folosi pentru a face supa (eu am facut una cu zarzavaturi si turnatei – vedeti reteta aici)

 

Ingrediente sos
1 lingura unt
1 ceaoa
1 lingurita faina
2 linguri bulion
sare si piper dupa gust

optional usturoi



Limba fiarta, curatata si taiata am pus-o in tigaie si am rumenit-o in unt impreuna cu ceapa. Am adaugat faina si am stins cu putina supa. Am adaugat si bulionul, am lasat sa se lege sosul si am potrivit la gust cu sare si piper.
La final eu am adaugat si putin usturoi.

Am servit cu cartofi si broccoli fierti pe aburi.

 


1 Comment

Măriuca · 04/10/2017 la 20:02

Sună bine reteta ta.
Chiar o sa încerc.
Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…