Sanda Marin, aceasta Julia Child a noastra. Am cartea ei de cativa ani, am rasfoit-o ocazional, dar mi-am propus sa gatesc cat mai multe retete din cartea ei (ma refer la aceasta). Imi place pentru simplitatea ingredientelor si utilizarea rationala a tuturor alimentelor. Luati exemplul acesta cu limba de porc. Nu stiu de voi, dar eu cred ca nu am mai gatit de ani de zile asa ceva (acum un an am facut o limba de vita la slow cooker). Si totusi, este o bucata de carne delicioasa si – pentru ca nu o cumpara mai nimeni – si foarte ieftina!



Ingrediente rasol
2 limbi de porc
3 litri de apa
2 cepe
3 morcovi
1 radacina de patrunjel
10 boabe de piper
2 foi de dafin
verdeata (patrunjel, leustean)
sare

Limba se spala bine si se lasa macar o ora in apa rece inainte de gatire. Se clateste si se pune la fiert in apa rece (3l) cu sare. Se spumeaza si se adauga cepele, morcovii, patrunjelul, dafinul, piperul si verdeata. Se lasa la fiert in jur de 2-3 ore (depinde de limba). Se scoate si se lasa putin la racit. Se curata de piele incepand de la varf si se taie feliute sau cubulete.
Apa in care a fiert se strecoara si o puteti folosi pentru a face supa (eu am facut una cu zarzavaturi si turnatei – vedeti reteta aici)

 

Ingrediente sos
1 lingura unt
1 ceaoa
1 lingurita faina
2 linguri bulion
sare si piper dupa gust

optional usturoi



Limba fiarta, curatata si taiata am pus-o in tigaie si am rumenit-o in unt impreuna cu ceapa. Am adaugat faina si am stins cu putina supa. Am adaugat si bulionul, am lasat sa se lege sosul si am potrivit la gust cu sare si piper.
La final eu am adaugat si putin usturoi.

Am servit cu cartofi si broccoli fierti pe aburi.

 


1 Comment

Măriuca · 04/10/2017 la 20:02

Sună bine reteta ta.
Chiar o sa încerc.
Felicitări!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Citește mai mult…

Retete

Friptura de pui cu arome de toamna

O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus. Ingrediente 1 pui Citește mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! 🙂 E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Citește mai mult…