IMG_4668

Burgoo este o tocana americana specifica statului Kentucky, unde este si gazduit un festival dedicat acesteia. Gatind-o mie mi s-a parut ca seamana mult cu gulasul nostru, cu cateva ingrediente diferite – specifice bucatariei americane, avand insa o consistenta mult mai usoara.

IMG_4664

Burgoo se gateste in cantitati industriale, la ceaun, si se pare ca se trage din tocanele irlandeze. Nu s-a nascut dintr-un concept prea nobil sau de cuisine, ci din nevoia oamenilor de a folosi resturile de carne de prin casa, pentru a evita sa le arunce. De aceea burgoo nu are o reteta stricta, se poate gati cu mai multe tipuri de carne si legume.

Noua ne-a placut mult, semanand mult cu gulasul dar fiind mult mai usor!

IMG_4671

Ingrediente

carne de porc (puteti adauga si carne de vita si carne de pui)
1 ceapa mare
cativa catei de usturoi
1 ardei
2 morcovi
1 conserva de rosii bucati
2-3 cartofi
1 conserva de fasole boabe
1 conserva de porumb
sare, piper
cateva lingurite sos Worcestershire
cateva lingurite sos chilli

IMG_4632

La preparare lucrurile sunt foarte simple: caliti bine carnea pana se rumeneste si abia apoi adaugati ceapa si usturoiul si mai caliti un pic impreuna.

IMG_4640

Stingeti cu putina apa (sau supa daca aveti), adaugati conserva de rosii, ardeiul, morcovii si cartofii si lasati sa fiarba incet la foc mic cam doua ore.

Aproape de final adaugati fasolea, porumbul, sosurile si condimentele.

E alegerea voastra cat de gros vreti sa faceti sosul. Eu l-am facut cu mai mult sos si l-am servit cu paine proaspata. Dar puteti lasa si mai putin sos, scoateti cartofii din compozitie si serviti cu pireu.

IMG_4670