Nu ziceti ca acesta este sushi, nu? 🙂

Ei bine, este! Este o specialitate de sushi in care ingredientele nu sunt stranse impreuna si nu sunt servite individual. Desi pentru cei care nu cunosc mancarea traditionala japoneza, Chirashi seamana doar cu o salata de orez, aceasta forma de sushi este de fapt destul de populara.
In Chirashi Sushi orezul este pus in vas (acelasi orez ca la sushi) si peste el se presara restul ingredientelor. Se serveste in boluri individuale (mai ales in restaurante) sau intr-un bol mare, pus in mijlocul mesei, la mese servite in familie sau intre prieteni.
Aceasta forma de sushi este cea mai usoara de realizat si perfecta pentru petrecerile numeroase unde nu este timp pentru crearea de sushi individuale.

Aceasta reteta este realizata cu sprijinul Sushi Ya Timisoara.

Ingrediente 
orez de sushi
somon afumat
castraveti
baton surimi
ridiche alba
ardei rosu
creveti
tamago (omleta japoneza)
avocado
sos de soia
sos teriaky
putina zeama de lamaie
putin unt

Taiati mai intai avocado cubulete si stropiti-l cu putina zeama de lamaie pentru a evita oxidarea.
Tocati apoi si ardeiul, tamago (omleta tradtionala japoneza), ridichea, somonul afumat si castravetii si ii amestecati cu orezul.
Orezul astfel amestecat il lasati intr-un bol mare sau il aranjati in boluri individuale.

Intr-o tigaie topiti putin unt, adaugati peste sos teriaky si sos de soia si dupa ce incingeti, caramelizati in sosul astfel obtinut – pentru 30 de secunde – crevetii si surimi, taiati cubulete.
Apoi le adaugati peste orezeul gata pregatit.

Dupa gust, puteti adauga si sos de soia in plus.





2 Comments

turbo · 13/01/2014 la 14:01

arata foarte bine, dar este destul de greu sa te obisnuiesti cu betisoarele sa poti manca

Pasta de avocado cu nuca si bacon | Ama Nicolae · 11/07/2015 la 20:34

[…]  Kansai Chirashi Sushi  […]

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…

Uncategorized

5 produse “must-have” din trusa de machiaj a unei mame

  Dragile mele mame, va cred ca sunteti obosite. Si eu sunt, de obicei nu am timp la dispozitie pentru mine si consider o zi norocoasa cand pot sa imi fac toate tabieturile de dimineata Citește mai mult…

Uncategorized

Experiment cu sclipici – cum explicam copiilor de ce e important sa se spele pe maini +Concurs

Una din cele mai frecvente fraze pe care le rostesc zi de zi de cand sunt mama este: “Spala-te pe maini!”, cu variatiunile: “Te-ai spalat pe maini?”, “Sigur? Cu sapun?”, “Ia sa vad mainile”, si Citește mai mult…