Aceasta inghetata a primit un nume special la noi acasa. Dupa ce Natalia a gustat-o pentru prima oara, a zis incantata: „Mami, asta e cea mai buna inghetata pe care ai facut-o! Are gust de…are gust de norisori pufosi! Astfel incat, noi ii spunem acum inghetata de norisori. 

Poate va intrebati ce m-a apucat sa pun ulei de masline in inghetata. Ei bine, nu mi-ar fi trecut prin cap una ca asta daca nu as fi gustat un ulei de masline extraordinar, cu un gust atat de delicat si de aromat incat am stiut de indata ca va fi perfect chiar si in deserturi. Mai citisem eu de deserturi cu uleiuri de masline, dar uleiul de masline pe care il cumparam noi de la o ferma din Grecia, cand mergeam acolo in concedii, are o aroma prea grea pentru asa ceva.

Uleiul de masline este acesta si l-am descoperit pe mediteranea.ro, un magazin plin cu produse atent alese de la mici producatori din diferite parti ale Greciei. Este foarte interesant  sa afli din ce zona vine uleiul de masline, ce masline s-au folosit si ce aroma specifica are fiecare.
Eu una sunt foarte bucuroasa ca am gasit o sursa buna de ulei de masline grecesc, mai ales ca in acest an nu am mai ajuns acolo si ramasesem fara provizii.

Si ca tabloul sa fie complet, am servit inghetata in boluri din lemn de maslin, pe care le puteti gasi tot in acelasi magazin.

Ingrediente

450 ml lapte
1 1/2 lingura amidon
3 linguri de crema de branza
un praf de sare
200 gr smantana dulce
100 gr zahar
60 ml ulei de masline (eu l-am folosit pe acesta)
1 lingura de cimbru proaspat

  1. Amestecati amidonul in 2 linguri de lapte si puneti-l deoparte.
  2. Mixati bine crema de branza cu sarea, pana cand are o consistenta pufoasa
  3. Puneti la fiert laptele cu smantana si zaharul pana dau in clocot. Lasa sa fiarba aproximativ 5 minute.
  4. Adauga amestecul de amidon si amesteca pana da iar in clocot.
  5. Ia de pe foc si amesteca in compozitie crema de branza, uleiul de masline si cimbrul.

Eu l-am pus la inghetat intr-un vas dreptunghiular intins. Daca aveti aparat de facut inghetata, puneti compozitia acolo. Daca nu, amestecati la 30-45 de minute in compozitie, pana ingheata. Dupa ce a inghetat, am us vasul intr-o punga si apoi la congelator.


Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Citește mai mult…

Retete

Mic-dejun cu avocado, ou si ciuperci

Recunosc ca dimineata mancam pe fuga. Eu raman doar cu cafeaua, pregatind pe toata lumea pentru o noua zi. Dar dupa ce toate se linistesc, pregatesc cate un mic dejun tarziu care sa ne bucure Citește mai mult…

Retete

Supa de peste cu lapte de cocos

Am doi copii care ar manca zi-lumina doar supa de pui cu taitei. Banuiesc (sper!) ca sunt multi la fel. De aceea incerc din cand in cand sa ies din zona de confort si sa Citește mai mult…