0
0 In Activitati copii/ Copii

Idei de jucarii care incurajeaza joaca independenta


Idei de jucarii care incurajeaza joaca independenta

 

Stiti deja vorba mea: nu toate jucariile sunt la fel
Inca de cand erau copiii mici si am inceput sa iau primele jucarii pentru bebelusi, am incercat mereu sa le aleg pe cele care sa le incurajeze imaginatia, dar si joaca independenta mai tarziu.
Am evitat mereu jucariile care functioneaza singure si care au o multime de beculete, lumini si sunete.
Singurele care au rezistat din aceasta categorie au fost cateva masinute si trenulete care merg pe sine singure, cu ajutorul unor baterii, o casuta de ferma care are o sonerie la usa si un cosulet de picnic care canta daca il apesi pe buton. In general, daca e sa alegeti jucarii pe baterii, alegeti-le pe cele cu care copilul se poate juca si daca bateria nu mai functioneaza. De exemplu, copiii se joaca foarte mult cu cosuletul de picnic si rar dau drumul si la cantecel.

Tipuri de jucarii care incurajeaza joaca independenta 

1. Seturi de construit 
Cuburi de lemn, diferite jucarii inteligente care incurajeaza imbinarea de forme, culori sau imagini si, desigur, nelipsitul lego.
Aceste tipuri de jucarii sunt investitii pe termen lung: copiii vor gasi diferite forme de a se juca cu ele, in functie de varsta si de interese.

2. Figurine 
Jucarii care imita viata reala: figurine cu omuleti, animalute, masini sau dinozauri. Puteti adauga si o casuta, un gataj sau un grajd, in functie de interesele si pasiunile copilului.

3. Accesorii pentru jocuri de rol si deghizari 
Nu va ganditi la lucruri costisitoare. Imaginatia copiilor este uluitoare si transforma cele mai banale obiecte in comori nepretuite. Noi avem cateva bucati de material textil care au devenit mai apoi pelerine de printese sau cavaleri, palarii vechi de plaja care acum sunt accesoriul nelipsit al domnitei sau margele si esarfe vechi.
Am un sertar dedicat acestor accesorii si deseori ele au dus la cele mai frumoase si distractive jocuri.

4. Sine de trenulet sau drumuri de masini 
Sinele de lemn pentru trenulet (sau masini), cu poduri si alte accesorii (semne de circulatie, benzinarie, bariera etc.)

5. Seturi creative 
Aici ar intra multe. De la creioane, carioci si acuarele. Plastilina, nisip kinetic. Stampile. Foarfeci simple si cu model. Lipici si sclipici.
Avem si seturi foarte interesante si foarte specializate. De exemplu, am primit cadou o carte cu mai multe tipuri de foi si sabloane, cu ajutorul carora se pot face papusi de hartie in diferite hainute.
Sunt o multime de variante fascinante!
Dar nu neglijati nici variantele simple. Copiii mei isi petrec mult timp construind tot felul de “felicitari” folosind coli A4 albe, foarfeci, lipici si creioane colorate.

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply