0
2

Hamburger cu carne de porc (copt la cuptor)

Hamburger cu carne de porc (copt la cuptor)

 

Acum cateva zile am primit de la Edenia un pachet despre produsul lor – burger cu carne de vita Angus – care continea o carte simpatica cu multe idei de combinatii pentru hamburger. Si pentru ca mi-au facut pofta, a trebuit musai sa fac in acest weekend hamburger. Din pacate, nu am gasit pe la noi produsul lor, asa ca am pregatit eu de la zero tot. Pentru ca nu se prea mananca carne de vita la noi, am decis sa fac burgerii cu carne de porc si sa ii coc la cuptor. Cititi mai jos cum am procedat si ce combinatii am folosit!

Ingrediente burger 
1 kg carne de porc
1 morcov mare
1 ceapa
1 ou
1 lingurita boia dulce
1/2 lingurita piper
1 lingurita pudra de usturoi
45 gr pesmet
1 lingurita sare

 




Curatati si spalati morcovul si ceapa si dati pe razatoare sau puneti in robotul de bucatarie si tocati fin. Amestecati apoi carnea cu morcovul, permetul si condimentele.
Formati burgerii si puneti-i intr-o tava si coaceti-i la cuptor pentru aprox. 50 de minute la foc mare. Daca e nevoie (si folositi un cuptor pe gaz), e posibil sa fie nevoie sa ii intoarceti.
Pana se coc, pregatiti restul ingredientelor.

Ce am ales sa fac eu din recomandarile celor de la Edenia:
– branza feta
– bacon prajit crocant
– legume la tigaie (zucchini si ardei rosu)
– branza Philadelphia
– tzatziki (un castravete si un usturoi dat pe razatoare, marar, iaurt, sare si piper)
– ceapa verde
– sos ketchup (o parte ketchup, una maioneza, putin usturoi)

 

Prima combinatia a fost cu branza Philadelphia, carne, legume la tigaie, branza feta si tzatziki.

A doua varianta a fost cu chifla cu cartofi si carne, sos ketchup, bacon si ceapa verde.

 




You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Ionela
    18/11/2018 at 14:59

    Super rețetă! Trebuie încercată 🤤 la cate grade (am cuptor electric) ați copt? Mulțumesc

    • Reply
      Ama Nicolae
      18/11/2018 at 15:03

      Eu am pe gaz, dar la electric as pune pe 190-200 grade 🙂

    Leave a Reply