Ma bucur mult sa incep o noua serie pe blog, o serie dedicata specialitatiilor bucatariei japoneze si mai ales despre sushi.

Probabil pica de minune si pentru ca suntem in prag de sarbatori si sunteti in cautare de idei de aperitive elegante si deosebite, dar si pentru ca putem intra in noul an cu un nou obicei culinar, sanatos si gustos!

Articolele din aceasta serie sunt realizate cu sprijinul Sushi Ya Timisoara si va invit cu drag sa le treceti pragul (noua locatie este in spate la magazinul Bega) si sa va bucurati acolo de produsele lor deosebite.

Dar sa trecem la reteta noastra de azi.


(adsbygoogle = window.adsbygoogle || []).push({});


Ingrediente

orez
alga marina
icre de peste zburator
crema de branza
castravete

Pregatiti orezul pentru sushi si formati in mana mici galuste de aproximativ 10 gr. Presati usor sa prinda forma dorita, puneti pe masa de lucru si infasurati cu o fasie de alga.
Alga o taiati mai lata, iar in spatiul ramas puneti crema de branza, icrele si la final decorati cu cateva jumatati de feliute subtiri de castravete.

*****

Daca va ajuta mai mult, am gasit pentru voi si un filmulet cu modul de asamblare. Compozitia o puteti evident schimba dupa gusturi, imaginatie si ingrediente.

Dupa cum vedeti, modul de asamblare este foarte simplu si rapid!