0
0 In Uncategorized

Guguluf cu mac si lamaie

A mai trecut o luna (atat de repede!) si am avut de pregatit o noua reteta in cadrul provocarii Bucatarul Curajos, provocare unde doi bloggeri propun cate o reteta pe luna si participantii fac acea reteta.
Iar in aceasta luna, Cristina ne-a propus sa pregatim acest minunat desert cu mac!
038

Ingrediente
– 2 lamai
– 250g unt
– 150g zahar 
– 4 oua 
– 400g faina
– 1 plic praf de copt 
– 100 ml frisca lichida 
– 100g mac
– 2 maini de merisoare deshidratate
putin zahar pudra
Lamaile le-am spalat bine sub apa fierbinte si le-am lasat la inmoi cateva minute in apa cu bicarbonat si otet, pentru a li se curata bine coaja. Le-am dat pe razatoare coaja si am stors sucul din ele. 
Apoi am batut spuma untul cu ouale si zaharul. Am incorporat faina amestecata cu praf de copt si frisca lichida. 
Cand am avut un aluat omogen, l-am impartit in doua: intr-o jumatate am pus coaja de lamaie si 2-3 lingurite din sucul de lamaie, iar in cealalta jumatate macul. 
Am pus aluatul intr-o forma de guguluf unsa cu unt, mai intai aluatul cu lamaie, apoi am presarat merisoarele si peste am adaugat aluatul cu mac. 
Prajitura am pus-o la cuptor pentru aproximativ o ora. 
Cand a fost gata, am lasat-o sa se raceasca putin, am rasturnat-o si am pudrat-o cu zahar. 
Pofta buna!

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply