Luna aceasta, la Provocarea Secreta, am fost invitata de Simona sa gatesc ceva bun din bucataria Adniei.
Am ales sa o fac o reteta inspirata din cartea Elenei Pridie, o doamna a carei familie am cunoscut-o cu ceva ani in urma si ca mi-a castigat de atunci admiratia si afectiunea. Asadar, m-am simtit tare bine facand o reteta a ei.

Ingrediente
1 ceasca de grau
1/2 ceasca de migdale
2 lingurite de miere
1 lingurita ulei de cocos
1 lingurita de fulgi de cocos
o mana de merisoare
putina scortisoara si putin anason

Cu o seara inainte, am pus la inmuiat graul si migdalele, astfel incat, pana dimineata migdalele au devenit moi si laptoase.

De se inmoaie semintele si cerealele?
Semintele si cerealele contin acid fitic, care in termeni simpli este o substanta care impiedica samanta sa germineze prea repede. Tot ea impiedica semintele sa fie bine digerate de organism si substantele lor nutritive sa nu poata fi asimilate.
Daca puneti semintele si cerealele la inmoi, mimati putin din mediul de germinare, iar semintele pot fi digerate si asimilate de organism.

Graul l-am pus la fiert, iar migdalele le-am maruntit cu robotul.
Am adaugat apoi mierea si uleiul de cocos peste migdale si am amestecat bine, obtinand o pasca cremoasa.
Iar cand graul a fost fiert (in aproximativ 20 de minute), tot ce a mai trebuit sa fac a fost sa il scurg, sa il adaug peste migdalele amestecate cu miere si ulei de cocos, sa adaug fulgii de cocos, condimentele si merisoarele.

A fost un deliciu!

*Uleiul de cocos l-am cumparat de aici, iar graul de aici.