0
12

Gratar de pui cu salata de leurda

IMG_2272

Un nou weekend de primavara, de aceasta data ceva mai capricioasa, cu un vant care a ravasit intreaga curte.
Si sa stiti ca vantul se simte altfel la tara, unde nu ai protectia blocurilor din jur. Si chiar si la o casa noua, sunetul facut de vantul care suiera salbatic, de burlanele care vibreaza, plasele de la geamuri care se trantesc nervoase, sunetul din pod contribuie la un scenariu de film de groaza 🙂

O vreme care a pus la incercare gratarul Outdoor Chef de la Grill Society, dar si de aceasta data a iesit victorios: desi e un pic mai dificil sa aprinzi focul cand suiera vantul, ulterior nu mai ai nici o problema in a mentine gratarul.

IMG_2253

De data aceasta am vrut sa aduc mai multe arome de primavara in farfurie si am ales sa pregatesc niste simple pulpe de pui cu o salata de sezon.

pulpe de pui dezosate
condimentate cu sare de Himalaya si piper colorat, proaspat macinate

o legatura de leurda
morcovi
ceapa rosie
ulei de rapita
sare
boabe intregi de piper rosu

Dupa cum va spuneam, vantul de pe malul Begai a fost un cosmar, mai ales cand vrei sa pornesti un foc! 🙂 Si desi am deja o experienta destul de bogata in a aprinde un foc – deci nu e nevoie sa spuneti ca sunt doar o femeie neindemanatica 😀 – era o provocare si sa reusesc sa aprind un chibrit.
Dar o data pornit focul in interiorul gratarului nu am mai avut bataie de cap. Am lasat sa se incalzeasca bine in interior, urmarind doar termometrul de pe capac. Apoi am pus pe plita de fonta (incredibil accesoriu!) pulpele de pui condimentate cu ingrediente proaspat macinate.

IMG_2245

Am ales condimente de baza, dar de calitate foarte buna, pentru ca urma o salata extrem de aromata si aveam nevoie de ceva ce sa scoata in evidenta aroma carnii in sine, fara alte artificii.

Cat am lasat gratarul sa lucreze singurel in curte, am intrat in casa la adapost sa pregatesc salata.

IMG_2265

Am taiat ceapa rosie in inele, morcovii in betisoare subtiri si leurda am lasat-o intreaga. Am adaugat uleiul, sarea si am amestecat bine. La final am presarat cateva boabe de piper rosu care, pe parcursul mesei, au fost suprize iuti neasteptate.

IMG_2282

La mine a fost cam multa salata (sau carnea a fost asa de buna ca s-a mancat mai bine :)) si seara am servit-o cu cateva crutoane de paine si a fost o cina incredibila!

You Might Also Like

12 Comments

  • Reply
    pansy
    31/03/2012 at 20:57

    Se vede ca a venit primavara ! gratar afara ! si salatile usrului!

  • Reply
    Simona
    01/04/2012 at 15:25

    Pot sa ma invit la masa???
    Abia astept sa ma duc la cules de leurda!
    Pupici

  • Reply
    Mare Maria
    01/04/2012 at 16:16

    Delicios gratarul! Noi de abia asteptam sosirea primaverii pentru a ne infrupta cu minunatiile ei – leurda si urzicile!!!!Pupici

  • Reply
    Roxana
    02/04/2012 at 12:45

    Nu am incercat niciodata leurda, sunt curioasa de gust!
    Trebuie sa o caut si eu… sper numai sa nu fie amara…
    Foarte bine arata preparatul, felicitari!

  • Reply
    ama
    02/04/2012 at 19:54

    Roxana nici vorba. leurda e un usturoi ceva mai fin 🙂

  • Reply
    ama
    02/04/2012 at 19:55

    Maria si eu tare ma bucur de primavara. In fiecare an abia astept leurda 🙂

  • Reply
    ama
    02/04/2012 at 19:56

    haha Simona, cu mare drag! 🙂

  • Reply
    catkitchen
    03/04/2012 at 14:33

    Grozava alegere !!! Imi place leurda fff mult , iar de gratar nu mai zic nimik !!! :):0

  • Reply
    The Wandering Oltean
    03/04/2012 at 20:20

    Plina de primavara farfuria ta. Si arata si foarte bine.

    Leurda.. de legumaplanta asta nu am mai auzit pina acum.

  • Reply
    ama
    04/04/2012 at 06:32

    Leurda se gaseste mai ales in zonele de munte. Eu la Timisoara o gasesc tare greu, noroc cu mama ca imi trimite ea 😀

  • Reply
    Fab Chef
    07/04/2012 at 05:59

    Nici eu nu am papat niciodata leurda. Cand vad prin piata incerc.

  • Reply
    ama
    07/04/2012 at 06:01

    neaparat sa incerci 🙂

  • Leave a Reply