0
0 In Uncategorized

God bless RSS!

Maine este mare zi. Pe langa faptul ca este ziua muncii si ne aminteste de dulcele stil de camaderie comunista in timp ce incercam sa ne inecam amarul zilelor de lucru sufocante, in iesiri la iarba verde pline de PET-uri sau la apa sarata de mare murdara, 1 Mai este si RSS DAY AWARENESS.

Eu una folosesc optiunile oferite de Google. Am inceput cu pagina iGoogle personalizata unde imi adun toate stirile si (cel mai important) informatiile meteo. Apoi am descoperit Google Reader si viata mea s-a schimbat.

De ce? Pentru ca inainte de asta navigam in mod haotic pe internet.
Aveam o lista interminabila de siteuri in Favorites, pe care imi aminteam (sau nu) sa le vizitez din cand in cand. Bineinteles ca nu putea fi vorba de o fidelitate fata de aceste site-uri!
Apoi mai aparea si drama windowsului distrus si implicit pierderea tuturor acestor adrese. Uneori pentru totdeauna! Ce mai drama – sunt sigura ca ati experimentat-o si voi.

Ce este de fapt acest Reader?

Sa analizam doua situatii.

1 Sa zicem ca va place un blog (Ce? Numai unul?!) si vreti sa cititi fiecare post care apare. Na si cum sunteti om ocupat nevoie mare, mai uitati uneori sa intrati special pe adresa bloggerului favorit.
Si cand intrati mai sa nu mai recunoasteti pagina: plin de postari nou noute, bloggerul vostru favorit a trait o drama (si nu ati trimis nici un mesaj de incurajare!), a scris un post exact despre subiectul care va macina si pe voi acum 2 saptamani (ah, ati ratat momentul!) si a anuntat ca viziteaza orasul in care locuiti si voi si ar vrea sa se intalneasca cu cititorii de acolo. Asta era acum o saptamana. Prea tarziu!
Si acum ca am reusit sa va fac sa retraiti una dintre micile frustrari cotidiene, sa va explic cu ce va ajuta Reader-ul.

Introduceti in Reader doar adresa blogului favorit si acesta o sa va anunte ori de cate ori bloggerul va publica ceva.

Si daca urmariti 148 de bloguri, nu intrati pe 148 de site-uri: ci doar pe unul!

Locul minune care va aduna pe o singura pagina tot ceea ce doriti sa urmariti pe net.

In plus Readerul va ofera si alte optiuni: precum impartasirea cu prietenii a articolelor favorite sau memorarea articolelor care vi s-au parut deosebit de interesante.

2 Sa zicem ca urmariti un site mai complex – de exemplu un site ce publica eseuri de specialitate sau site-ul unui ziar, locuri unde apar articole in mod aleatoriu si la diverse sectiuni. Genul de site unde intri si nu stii unde exact sa cauti articolele proaspete sau de interes.
Orice astfel de site care se respecta are si o metoda de abonare prin RSS – il recunoasteti prin prezenta celebrului butonas portocaliu.


Din nou se procedeaza la fel: copiati adresa si o introduceti in Reader. Si gata: el o sa va aduca “acasa” fiecare articol in clipa in care este publicat.

Si pentru ca filmuletul asta m-a convins si pe mine sa apelez la RSS, il impartasesc si cu voi:

Acum ca v-am convins cat de minunat este RSS-ul si (Feed) Readerul, va invit sa folositi butonasul meu portocaliu din dreapta sus si sa aflati de indata ce scriu ceva nou. Multumesc! :))

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply