0
8 In Uncategorized

Ghidul unei pisici – partea I

1 Introducere – De ce avem nevoie de oameni?

Deci te-ai decis sa-ti iei o fiinta omeneasca. Facand asta te-ai alaturat altor milioane de pisici care si-au ales aceste creaturi ciudate si de multe ori extrem de frustrante.

Vor exista numeroase momente, pe durata asocierii tale cu fiintele omenesti, in care te vei intreba de ce te-ai deranjat sa ii binecuvantezi cu prezenta ta.

Ce este asa de minunat la oameni pana la urma? De ce sa nu stai doar cu celelalte pisici?

Cei mai mari filozofi ai nostri s-au preocupat cu aceasta intrebare pentru secole, iar raspunsul este de fapt foarte simplu: au maini – uneltele perfecte pentru a deschide usi, pentru a desface conservele, pentru a schimba posturile TV si alte activitati pe care noi, in ciuda celorlalte avantaje evidente pe care le detinem, nu le putem face.

Este adevarat ca si cimpanzeii si urangutanii au maini, dar ei nu sunt atat de usor de dresat.

2 Cum si cand sa atragem atentia unui om?

Deseori oamenii cred in mod eronat ca au alte activitati mai importante decat sa ne indeplineasca noua nevoile imediate, cum ar fi conducerea unei afaceri, petrecerea timpului liber cu familia sau chiar dormind.

Desi acest aspect reprezinta un inconvenient foarte important, poti sa rezolvi problema manipuland omul exact in acele momente. De multe ori el este atat de preocupat, incat va face orice doresti numai pentru a scapa de tine.

Iata cateva metode incercate pentru a determina un om sa faca ceea ce-ti doresti:

Aseaza-te pe hartie: este o strategie veche, dar buna. Daca un om are o bucata de hartie in fata sa, sansele sunt mari ca acea hartie sa fie importanta pentru ei.


De multe ori iti vor oferi o recompensa pentru a te alunga. Asigura-ti suprematia asupra acestui produs din lemn cu fiecare ocazie. Aceasta metoda functioneaza foarte bine si cu tastatura calculatorului, cheile masinii si copii mici.

Trezirea omului la ore ciudate: „ora de aur” a pisicii este intre 3.30 – 4.30 dimineata. Daca lovesti cu labuta fata omului tau la aceasta ora, ai cea mai buna sansa ca el sa se trezeasca si, intr-o stare de ameteala incoerenta, sa faca exact ce iti doresti. Este posibil sa fie necesar sa zgarii usor pe cei ce dorm adanc; nu uita sa schimbi locul zgarieturii pentru a nu trezi suspiciuni.

(tradus fara drafturi din Cat Tails – Helen Malmsio)

You Might Also Like

8 Comments

 • Reply
  Laura
  02/12/2008 at 23:33

  Mai intai, mi-a smuls un zambet, doua si pe parcursul lecturii am ras mult…foarte tare…astept continuarea….ah si perfect adevarat ce zic pisicile

 • Reply
  ama
  03/12/2008 at 20:16

  @ Laura – va urma, va urma 😀

 • Reply
  Anonymous
  05/12/2008 at 10:12

  Of, parca l-ar fi scris Mariza mea ghidul asta! :)))))

  Aliona

 • Reply
  ama
  09/12/2008 at 18:09

  @Aliona – stai sa vezi ce urmeaza in partea 2 :))

 • Reply
  mariana chereches
  20/12/2008 at 12:12

  da de pisici carora le e frica de bau bau …cum ca le asteapte la miez de noapte langa litiera cine a mai auzit ,motanul meu nu viziteaza litiera noaptea decat insotit …iar eu sufar de treziri asemanatoare descrierilor de mai sus :)))

 • Reply
  ama
  20/12/2008 at 13:30

  @mariana – exista in magazinele de copii beculete colorate de pus in priza si au o lumina difuza noaptea. incearca :)) in rest, stau si eu si ma crucesc ce obiceiuri dubioase mai au vietatile astea pufoase :))

 • Reply
  mariana chereches
  22/12/2008 at 18:40

  nu in fiecare noapte ma trezeste dar il apuca spre dimineata in unele nopti …si uneori se mai face de ziua ,cand e somnul mai dulce deci nu are nimic a face cu intunericul…lui ii e teama de zgomote …
  mai are un obicei traznit,pe care l am testat pana mi am dat seama ca e doar o toana de a lui desi nu e pisica singura ,si mai are o partenera de joaca uneori ne invita sa i tinem de urat in timp ce ia el masa ,la inceput indemnata de mieunatul lui ma ridicam din fotoliu sa vad daca ii e foame si sa i pun biscuiti in caz ca nu mai erau in bol ,sau sa i pun apa ,pentru ca uneori cere daca se termina sau sa curat litiera daca fifi nu si acopera cadourile prin nisip si le lasa parfumate la vedere …cum are obiceiul dupa care alearga prin toata casa ca disperata dar in cele din urma mi am dat seama ca in drum spre bucatarie el se oprea sa vada daca l urmez ,si l am urmat sa vad ce si dorea , se oprea sa manance ,fericit ca nu e singur in bucatarie …
  noi consideram ca si ei ca si oamenii au tacaneli ,tabieturi si ne adaptam pentru ca ii consideram parte din familie.

 • Reply
  a.v.
  26/03/2009 at 20:02

  :)) mi-a placut.

 • Leave a Reply