Inca de cand am vazut aceasta reteta aici, am stiut ca trebuie sa o incerc si eu!

Mi-au placut tare mult, desi initial am crezut ca e totusi prea multa bataie de cap cu ele – stiti voi, cu doi copii mici incerci sa iti eficientizezi timpul in bucatarie si nu vezi mereu sensul sa te chinui sa faci galuste, cand mamaliga e gata de indata!

 

Dar la final, efortul a meritat. Pufoase si aromate, galustele au mers grozav cu o friptura de pui si mult usturoi.

 

 

 

Ingrediente 650 ml apa 1 lingurita de sare 165-170 gr malai 100 gr unt

 

1 ou

 

1 galbenus

 

putin piper

 

 

aprox. 10 frunze de salvie

 

 

Puneti apa la fiert cu sare si cand da in clocot, adaugati in ploaie malaiul, amestecand mereu. Puneti apoi un capac peste oala si lasati deoparte pentru 10-15 minute. Adaugati apoi in oala 50 gr de unt, oul intreg, galbenusul, putin piper si amestecati bine. Intre timp, puneti o alta oala la fiert cu apa cu sare. Cand da in clocot apa, incepeti sa adaugati galustele formate cu lingura si lasati-le la fiert pana se ridica la suprafata (aprox. 5 minute). Scoateti-le cu spumiera si puneti-le deoparte. Cand sunt gata galustele, topiti restul de unt intr-o tigaie si caliti in el frunzele de salvie. Untul astfel aromat il turnati peste galuste inainte de servire.