IMG_4781

Desi iubesc cartofii la cuptor cu friptura, de cele mai multe ori imi dau seama ca pot deveni plictisitori. De aceea trebuie sa le adaugam o aroma deosebita. Si daca de obicei carnea este cea rasfatata in tava, marinata si condimentata in cele mai fanteziste moduri cu putinta, iata ca azi va propun sa lasam carnea in pace ( o saram si piperam cu maxima simplitate) si pastram condimentele pentru cartofi.

IMG_4780

Si pentru ca ei sunt azi vedeta ii vom rasfata intr-o marinata cu multe condimente inainte de a-i arunca in tava si apoi in cuptorul bine incins pentru a fura doar cat este necesar din aroma ardeilor si ierburilor.

Veti avea nevoie de:

cartofi (ar fi ideal sa fie noi, dar sa nu ocoliti reteta asta nici cand nu vor mai fi cartofi noi!)
1 ardei rosu
1 ardei verde
optional 1 ardei mic iute
1 ceapa mare
2 lingurite de busuioc
1 lingurita de cimbru
fulgi de chilli
1 lingura mare de Worcestershire
sare, piper
sucul proaspat stors de la o lamaie
putin ulei de masline

Tocati ceapa si ardeii, adaugati restul condimentelor si amestecati.

IMG_4772

Adaugati cartofii si amestecati bine cu condimentelor sa se unga bine.

IMG_4766

Puneti intregul amestec intr-o tava, asezati deasupra feliile de carne si puneti la cuptorul bine incins.

IMG_4777

Tineti in cuptor pana se rumenesc bine, intorcand din cand in cand cartofii.

IMG_4786