0
22

Friptura la cuptor cu cartofi aromati

IMG_4781

Desi iubesc cartofii la cuptor cu friptura, de cele mai multe ori imi dau seama ca pot deveni plictisitori. De aceea trebuie sa le adaugam o aroma deosebita. Si daca de obicei carnea este cea rasfatata in tava, marinata si condimentata in cele mai fanteziste moduri cu putinta, iata ca azi va propun sa lasam carnea in pace ( o saram si piperam cu maxima simplitate) si pastram condimentele pentru cartofi.

IMG_4780

Si pentru ca ei sunt azi vedeta ii vom rasfata intr-o marinata cu multe condimente inainte de a-i arunca in tava si apoi in cuptorul bine incins pentru a fura doar cat este necesar din aroma ardeilor si ierburilor.

Veti avea nevoie de:

cartofi (ar fi ideal sa fie noi, dar sa nu ocoliti reteta asta nici cand nu vor mai fi cartofi noi!)
1 ardei rosu
1 ardei verde
optional 1 ardei mic iute
1 ceapa mare
2 lingurite de busuioc
1 lingurita de cimbru
fulgi de chilli
1 lingura mare de Worcestershire
sare, piper
sucul proaspat stors de la o lamaie
putin ulei de masline

Tocati ceapa si ardeii, adaugati restul condimentelor si amestecati.

IMG_4772

Adaugati cartofii si amestecati bine cu condimentelor sa se unga bine.

IMG_4766

Puneti intregul amestec intr-o tava, asezati deasupra feliile de carne si puneti la cuptorul bine incins.

IMG_4777

Tineti in cuptor pana se rumenesc bine, intorcand din cand in cand cartofii.

IMG_4786


You Might Also Like

22 Comments

  • Reply
    Nela
    22/06/2010 at 17:27

    Foarte frumos arata ,imi plac toate retetele tale .O seara cat mai placuta

  • Reply
    Bianca
    22/06/2010 at 17:34

    Ce bunatate de mancare!!! Pofta buna la ea…

  • Reply
    yafa
    22/06/2010 at 18:31

    Pozele sunt o nebunie si nu vreau sa ma gandesc cum mirosea la tine in bucatarie cand ai scos bunatatea asta din cuptor, miamiiiiii. O seara faina, pups

  • Reply
    ama
    23/06/2010 at 05:19

    @Nela – iti multumesc mult si te mai atept pe aici 😉

    @Bianca – multumim! am avut 😀 de fapt tot trebuie sa o refac acum :))

    @Yafa draga mirosea de abia am reusit sa tin tava la cuptor pana s-a rumenit asa frumos. Te pup 🙂

  • Reply
    Bucatareli la borcan
    24/06/2010 at 13:12

    arata senzational. eu mai fac cartofii la cuptor cu chimen. aroma capatata e deosebita si destul de ciudata pentru un cartof.

  • Reply
    ama
    25/06/2010 at 05:30

    @Bucatareli la borcan – bine ai venit! 🙂 eu nu am pus pana acum chimen pe cartofi (doar pe friptura), dar o sa incerc si eu cu siguranta 😉

  • Reply
    Lale
    27/06/2010 at 11:23

    Ama,

    Bestial arata..si ptr.ca carnea este preferata sotului meu cu siguranta o sa ii pregatesc reteta ta.
    Salutari

  • Reply
    ama
    28/06/2010 at 07:58

    @Lale – multumesc si sper sa va placa la amandoi 😉

  • Reply
    aki
    12/07/2010 at 17:51

    am gatit ieri reteta asta. fara lamaie, fulgi chilli si Worcestershire. dar cu piept de pui si 5 ciupercute aruncate acolo.
    a iesit minunata. super buna. si usor de facut.
    multumesc pentru retetele minunate

  • Reply
    ama
    13/07/2010 at 07:41

    @Aki – ma bucur mult ca iti plac retetele mele 🙂

  • Reply
    Ileana
    08/05/2011 at 19:05

    Interesanta reteta. Eu voi incerca sa fac aceasta reteta cu un cuptor minunat ce il detin. Ideea de baza este ca gateste de la interior catre exterior datorita fluxului de aer. De AICI am luat. Cartofii ies crocanti la exterior si facuti in interior

  • Reply
    ama
    09/05/2011 at 06:14

    Spor la gatit Ileana 🙂

  • Reply
    Anonim
    07/02/2012 at 19:07

    Apa nu se foloseste?

  • Reply
    ama
    07/02/2012 at 20:49

    nu. lasa sa se faca in propriul suc 🙂

  • Reply
    ANCA POP
    13/02/2012 at 15:25

    INTERESANTA RETETA,O SA O INCERC IN SEARA ASTA,IMI PLAC RETETELE TALE,FELICITARI SI MULTUMESC PT IDEI,DE FIECARE DATA CIND SUNT IN IMPAS ,NU MAI STIU CE SA FAC DE MINCARE…..CAUT SI GASESC CEVA LA TINE

  • Reply
    ama
    14/02/2012 at 06:23

    Multumesc mult Anca! 🙂

  • Reply
    alexandra
    02/03/2012 at 13:35

    am incercat reteta asta, dar am modificat un pic varinta ta.
    am inlocuit carnea de porc cu un pui.
    si am adaugat un pahar de vin rosu de casa. am pus 2 imagini pe facebook http://www.facebook.com/photo.php?fbid=377258132285651&set=a.363684556976342.97326.100000044037929&type=3&theater
    http://www.facebook.com/photo.php?fbid=377258138952317&set=a.363684556976342.97326.100000044037929&type=3&theater

  • Reply
    ama
    02/03/2012 at 16:27

    arata grozav Alexandra. Pot sa pun pozele si pe pagina mea de fb? 🙂

  • Reply
    alexandra
    06/03/2012 at 10:48

    QAma sigur, poti pune pozele fara probleme

  • Reply
    ama
    07/03/2012 at 06:11

    multumesc 🙂

  • Reply
    Anonim
    30/12/2012 at 21:04

    Super, voi incerca maine….inainte de enesculion. Pupici!

  • Reply
    ama
    01/01/2013 at 07:27

    sper ca a iesiti buna 😉

  • Leave a Reply