Vor urma vremuri grele pentru bucataria mea. Mai exact urmeaza mutari (da, la plural) si stiti ce inseamna asta: vasele in cutii, condimentele pierdute prin bagaje, timp mai putin pentru gatit.
Asadar sa aveti un pic de rabdare cu mine si daca toate decurg bine, sper ca de la primavara sa ma asez si eu intr-o noua bucatarie, in sfarsit spatioasa :). Pana atunci gatesc prin straini.

Dar sa trecem peste aceste aspecte si sa trecem la ce ne intereseaza: retete delicioase! 🙂

Am primit un iepuras proaspat si am cautat o reteta potrivita unui astfel de eveniment. Am gasit-o in Good Food si m-am pus de indata pe treaba.

Aveti nevoie de carne de iepure (stiati ca e cea mai sanatoasa carne? am aflat cu uimire ca nu contine deloc colesterol) pe care o ungeti cu putin ulei de masline si o condimentati cu 2-3 catei de usturoi taiati marunt, 1 lingurita de oregano, 4 linguri de patrunjel verde, sucul de la doua lamai si 300 ml de vin.
In reteta originala se recomanda si masline, dar eu am sarit peste acest aspect.
Se acopera si se da la cuptor. Eu l-am tinut destul de putin (un pic peste o jumatate de ora) pentru ca a fost carnea foarte frageda. Dar depinde ce iepure aveti.

L-am servit cu cartofi la cuptor. A fost o minunatie aromata 🙂

Si cu scuzele de rigoare pentru intarziere, va prezint si dragutul meu premiu primit de la Gustos.ro si Knorr 🙂 A ajuns cu destule aventuri la mine, dar ma bucur ca a ajuns intreg dupa ce a trecut prin mainile celor de la Posta Romana. De fapt le datorez multumiri celor de la Gustos.ro care l-au ambalat cu multa grija 😉