0
10 In Uncategorized

Friptura inabusita de porc cu ceapa si rozmarin

012

Cred ca deja v-am obisnuit cu retetele mele simple! 🙂
Uneori nici nu imi mai vine sa le pun pe blog, dar apoi ma gandesc ca e pacat de ele. Chiar de sunt dezarmant de simple si unele nici nu arata cine-stie-ce, gustul le face extrem de pretioase!

Ingrediente 
aprox 500 gr ceafa de porc (dar puteti folosi orice fel de carne de porc)
2 cepe mari
3 catei de usturoi
100 ml vin alb
aprox 250 ml apa
2 crengute proaspete de rozmarin
sare si piper

007

Am condimentat bucata de carne – am avut si noroc de carne de porc de casa.

Am tocat ceapa inele si am imprastiat-o intr-un vas de yena (care are si capac). Am pus carnea peste patul de ceapa, am adaugat usturoiul, rozmarinul si am turnat langa vinul si apa.

Am acoperit vasul  si l-am dat la cuptor, la foc mic, cam o ora jumatate.

L-am servit cu pireu pentru a putea incorpora tot sosul delicios din vas!

010 

Pofta buna!

You Might Also Like

10 Comments

  • Reply
    Luminita Rosioru
    12/02/2013 at 09:27

    Delicioasa! Imi ploua in gura de nu mai pot. Retetele simple dau savoare vietii. Sunt adepta mancarii simple pregatite acasa si apreciez nespus blogul tau.

  • Reply
    ama
    14/02/2013 at 10:16

    Multumesc mult de tot Luminita 🙂

  • Reply
    adizzy
    14/02/2013 at 20:39

    ah, uite ce o sa prepar duminica 🙂 multumesc

  • Reply
    ama
    15/02/2013 at 08:04

    pofta buna :))

  • Reply
    Eugenia
    17/02/2013 at 15:39

    Multam din suflet pt reteta, grozava trebuie sa fie, eu astept cu nerabdare s-o scot din cuptor.Multam din nou!Sanatate multa – voua tuturor!

  • Reply
    ama
    18/02/2013 at 11:10

    cu mult drag Eugenia 🙂

  • Reply
    Ana
    04/03/2013 at 20:51

    Buna Ama. Multumesc pentru reteta simplu si bun Am o intrebare….Care e secretul sa se faca numa in jumate de ora? La o bucata intraga ma vad lasand-o in aragaz timp indelungat fara sa se faca in interior. Multumesc si la mai multe postari

  • Reply
    ama
    05/03/2013 at 19:19

    Ana, scrie o ora jumatate, adica 90 de minute 🙂

  • Reply
    Anonim
    07/11/2013 at 16:53

    Dar pt copii mici? Cu ce inlocuim vinul?

  • Reply
    ama
    09/11/2013 at 15:48

    cu putina supa sau pru si simplu cu apa 🙂

  • Leave a Reply