Ingrediente:

  • 3-4 linguri de faina
  • 1/2 lingurita de sare
  • 1/4 lingurita piper
  • 1/2 lingurita oregano
  • 4 bucati de piept de pui
  • 4 linguri ulei
  • 1/2 cana de sunca tocata cubulete
  • 1/2 cana vin alb

Original, reteta se numea Pui Marsala, nume dat de vinul care se foloseste pentru sos. Cum eu nu am reusit sa cumpar un asemenea vin si nici nu ma prea pricep sa o fac, am decis sa renunt la denumire si sa fac friptura cu un vin alb. In plus, varianta gasita de mine initial era cu sunca, desi intre timp am gasit mai multe variante cu ciuperci. Le puteti incerca pe amandoua!

Primul pas este sa condimentati si sa prajiti carnea de pui. Bun, si dupa ce e gata, preparati repede sosul!

Caliti sunca usor, apoi presarati peste faina, amestecand continuu. Stingeti compozitia cu vin si adaugati restul ingredientelor, mai lasand o data sa dea in clocot.
La final, turnati sosul peste friptura.

Pofta buna!