0
2

Friptura de pui cu ierburi aromatice, lamaie, usturoi si ceapa rosie

Daca sunteti in cautarea unei retete de friptura pentru puiul intreg, care sa fie aromata si usor de facut, aceasta este reteta perfecta. De fapt, dupa puiul in lapte a lui Jamie Oliver, aceasta a devenit rapid reteta mea preferata pentru puiul intreg.
Ingrediente
1 pui intreg
2 lingurite sare 
1/2 lingurita piper
1 lingurita cimbru 
1 lingurita oregano 
1 lingurita patrunjel
1 lingurita tarhon
1 lamaie
2 capatani de usturoi
2 cepe rosii
3 linguri de unt moale
  • Amestecati in unt sarea, piperul, cimbrul, oregano, patrunjelul si tarhonul.
  • Cu pasta obtinuta ungeti bine puiul.
  • Taiati lamaia in 4 si o bucata introduceti-o in pui, dupa care ii legati picioarele cu o sfoara.
  • Puneti in tava, pe langa pui, capatanile de usturoi, lasate in coaja, ceapa rosie curatata, taiata in 4 si restul de lamaie.

 

  • Puneti la copt in cuptorul fierbinte (180 grade) si din cand in cand, deschideti cuptorul si stropiti puiul cu zeama din tava – veti avea acolo un sos grozav, mai ales cand se vor amesteca aromele de la legumele coapte.
  • Cam dupa o ora puiul ar trebui sa fie gata.

 

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply
    Transport excursii
    30/03/2015 at 21:58

    Mhhhh, o nebunie. Puiul este un aliment foarte consumat de copii mei. Reteta ta sigur va avea succes si in randul alor mei!

  • Reply
    Transport excursii
    06/04/2015 at 08:00

    Arata apetisat. O sa testez si eu reteta postata de tine si per sa am succes cu ea. Multumesc!

  • Leave a Reply