O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus.

Ingrediente

1 pui intreg
1 lingura de unt + salvie proaspata
sare si piper
1 portocala mare
2 mere potrivite




Amestecati salvia tocata cu untul. Ridicand usor pielea puiului incepand de la coada, ungeti cu degetele untul sub piele. Presarati apoi cu sare si piper si masati bine puiul. Asezati-l in tava si puneti pe langa fructele taiate in bucati mari.

Cat timp este la cuptor, deschideti din cand in cand si cu o lingura luati din sosul facut de fructe si ungeti puiul.

Va recomand sa serviti acest pui cu piure de cartofi pentru a profita din plin de sosul gustos de fructe.


1 Comment

Andreea Elena · 01/11/2017 la 11:45

Cat de curand voi incerca aceasta reteta ­čÖé

Las─â un r─âspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Friptura de pui la cuptor cu legume

Acum cateva zile, am primit un colet surpriza de la Edenia. In el am gasit un set din frumoasele farfurii din reclama si o invitatie de a arata cat de bine se poate manca acasa. Cite╚Öte mai mult…

Retete

Melcisori cu masline, rosii uscate si mozzarela

  Reteta aceasta mi-a depasit orice asteptari! ­čÖé E o combinatie atat de potrivita de arome, incat o tava mare de melcisori aproape ca s-a evaporat. I-am pregatit pentru o mica serbare la scoala si Cite╚Öte mai mult…

Retete

Pasta de fasole cu rosii uscate la soare

Am fost racita in ultima saptamana, iar cand am o viroza – oricat de usoara – imi pierd aproape complet simtul mirosului si gustului. Dupa ce toata saptamana am ars cam tot ce am pus Cite╚Öte mai mult…