O friptura de pui simplu de facut, potrivita zilelor de toamna (sau iarna). Sucul lasat de fructe va carameliza pielea puiului, iar untul si ierburile aromatice ii vor da savoare in plus.

Ingrediente

1 pui intreg
1 lingura de unt + salvie proaspata
sare si piper
1 portocala mare
2 mere potrivite




Amestecati salvia tocata cu untul. Ridicand usor pielea puiului incepand de la coada, ungeti cu degetele untul sub piele. Presarati apoi cu sare si piper si masati bine puiul. Asezati-l in tava si puneti pe langa fructele taiate in bucati mari.

Cat timp este la cuptor, deschideti din cand in cand si cu o lingura luati din sosul facut de fructe si ungeti puiul.

Va recomand sa serviti acest pui cu piure de cartofi pentru a profita din plin de sosul gustos de fructe.


1 Comment

Andreea Elena · 01/11/2017 la 11:45

Cat de curand voi incerca aceasta reteta 🙂

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Articole similare

Retete

Ciorba de legume, praz si ciuperci

Ingrediente 2-3 catei de usturoi 3 morcovi 2 radacini de patrunjel 1/2 de telina mica aprox. 250 gr ciuperci 1 praz 2-3 linguri de bulion o lingurita de oregano 1 cana de paste marunte sare Citește mai mult…

Retete

Saratele cu maia, ulei de masline si oregano

Ma gandeam zilele trecute la descoperirile anului 2017 – de la aplicatii pe telefon si pana la mancare. Iar descoperirea produselor de pe mediteranea.ro este cu siguranta undeva in top. Chiar daca in acest an Citește mai mult…

Retete

Chec cu portocala si ciocolata

    Ingrediente 3 oua praf de sare 150 gr zahar 200 gr faina + 2 linguri 1 plic praf de copt sucul de la o portocala 3 linguri de cacao + 3 linguri apa Citește mai mult…