Este o oala electrica, cu un recipient de ceramica, unde mancarea se gateste foarte-foarte incet, la temperaturi scazute, pastrand mare parte din nutrientii produselor (suna paradoxal, nu? secretul sta in temperatura).
Aceasta friptura de porc este una dintre preferatele mele si are un imens succes pentru ca friptura este moale, suculenta si aromata.
500-600 gr carne de porc (eu folosesc de obicei spata sau ceafa)
sare, piper, cimbru, usturoi
100 ml apa
50 gr zahar
50 gr otet balsamic
2-3 linguri sos de soia
Carnea de porc se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.
Se pune in slow cooker cu 100 ml apa si usturoiul, pe viteza minima si se lasa la fiert 6-8 ore.
Inainte sa fie gata friptura, se mai adauga amestecul de apa, zahar, otet balsamic si sos de soia si se mareste caldura la maxim.
De doua trei ori se ia cu lingura din sos si se pune pe carne.
Cand se serveste, carnea se destrama si nu mai trebuie taiata. De aceea se si numeste „pulled pork” in original.
Merge grozav cu pireu de cartofi, unde puteti profita din plin si de sosul ramas!
*Mai multe despre slow cooker gasiti aici
**Puteti incerca reteta si la cuptor dar mie nu mi-as iesit la fel de bine ca in slow cooker. Daca incercati, asigurati-va ca o pregatiti intr-un vas de yena sau de lut smaltuit care obligatoriu are si capac.
Am facut si eu ceva asemanator saptamana asta. Porcul cumparat se cheama Boston butt aici. L-am masat bine cu un amestec de mirodenii: cimbru, piper negru si alb, paprika, usturoi, chimen arabesc. L-am impachetat in folie de plastic si cred ca a stat la frigider vreo 24 de ore. In slow cooker n-am pus decat o cana de supa de pui si carnea. Am lasat 8 ore pe low, insa nu se desprindea de pe os foarte usor, asa ca am mai lasat pe high o ora-doua. A fost delicios!! Pacat ca nu am avut hrean. Pentru sotul meu am suvitat carnea si am pus-o din nou la slow cooker cu barbecue sauce. Mie imi place asa simplu.
ce bine arata, cred ca are un gust foarte bun! pot sa te iau acasa?