Friptura porc in slow cooker
Imi iubesc slow-cooker-ul!
Este o oala electrica, cu un recipient de ceramica, unde mancarea se gateste foarte-foarte incet, la temperaturi scazute, pastrand mare parte din nutrientii produselor (suna paradoxal, nu? secretul sta in temperatura).
Aceasta friptura de porc este una dintre preferatele mele si are un imens succes pentru ca friptura este moale, suculenta si aromata.
Ingrediente 
500-600 gr carne de porc (eu folosesc de obicei spata sau ceafa)
sare, piper, cimbru, usturoi
100 ml apa
50 gr zahar
50 gr otet balsamic
2-3 linguri sos de soia

Carnea de porc se condimenteaza cu sare, piper si cimbru.
Se pune in slow cooker cu 100 ml apa si usturoiul, pe viteza minima si se lasa la fiert 6-8 ore.

Inainte sa fie gata friptura, se mai adauga amestecul de apa, zahar, otet balsamic si sos de soia si se mareste caldura la maxim.
De doua trei ori se ia cu lingura din sos si se pune pe carne.

Cand se serveste, carnea se destrama si nu mai trebuie taiata. De aceea se si numeste „pulled pork” in original.
Merge grozav cu pireu de cartofi, unde puteti profita din plin si de sosul ramas!

*Mai multe despre slow cooker gasiti aici

**Puteti incerca reteta si la cuptor dar mie nu mi-as iesit la fel de bine ca in slow cooker. Daca incercati, asigurati-va ca o pregatiti intr-un vas de yena sau de lut smaltuit care obligatoriu are si capac.